GoogleProject Ara: Υποψίες για επαναφορά του αρθρωτού smartphone

GoogleProject Ara: Υποψίες επαναφοράς

Ίσως, τελικά, το Pixel 4 να μην είναι η μοναδική νέα συσκευή που σκοπεύει να κυκλοφορήσει φέτος η Google. Μία αίτηση για πατέντα από την ίδια την εταιρία έκανε την εμφάνισή της φέρνοντας στο προσκήνιο μία modular συσκευή που θυμίζει το σχέδιο του Project Ara κινητού που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Η νέα αυτή πατέντα δείχνει μία συσκευή, η οποία δεν θα τροποποιείται τόσο εύκολα όσο προσπαθούσε να προσφέρει το Project Ara. Από την άλλη, όμως, το σχέδιο φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία από αυτή της σειράς Moto Z.

Οι εικόνες δείχνουν ένα σύνολο τμημάτων που συνδέονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη συσκευή. Η πατέντα, επίσης, περιγράφει πως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν και να προσαρμόζουν το smartphone, προσθέτοντας διάφορα εξαρτήματα με σκοπό να δημιουργήσουν νέες συσκευές με μοναδικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Επιπλέον, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά περιβλήματα ώστε να αλλάζουν την μορφή του κινητού, δίνοντας έτσι τη δική τους προσωπική πινελιά στη συσκευή.

Τέλος, η περιγραφή της πατέντας δείχνει ότι η ποικιλία των εξαρτημάτων μπορεί να περιλαμβάνει εφεδρικές μπαταρίες, μνήμη με περισσότερη χωρητικότητα, επιπλέον οθόνες και διαφορετικού τύπου κάμερες.

Πηγή

The post GoogleProject Ara: Υποψίες για επαναφορά του αρθρωτού smartphone appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Γιάννης Μπίμπος