Το πρώτο φθηνό Google Pixel θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019

Η Google τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επεκταθεί και στον χώρο του hardware, και αν κρίνουμε από τις πωλήσεις των Google Pixel τα πάει αρκετά καλά. Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της φθηνό smartphone, και μάλιστα μέσα στο 2019.

Η Google κινείται με γρήγορους ρυθμούς προς την κυκλοφορία του πρώτου της mid-gange smartphone, το οποίο σκοπεύει να διαθέσει στο κοινό άμεσα. Ο λόγος είναι απλός, θέλει να εκμεταλλευτεί την τρελή πτώση των πωλήσεων της Apple, εξαιτίας των πανάκριβων συσκευών που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Το νέο τηλέφωνο της Google θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα απευθύνεται σε καταναλωτές με περιορισμένο budget, καθώς και σε αναπτυσσόμενες αγορές. Η τιμή του νέου κινητού της Google αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του iPhone XR, η μικρότερη έκδοση του οποίου κοστίζει περίπου 700 €. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι τιμές των mid-range προς high-end τηλεφώνων των υπολοίπων εταιρειών κυμαίνονται περίπου στα 150 με 700 ευρώ, και οι τιμές των low-end κινητών δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ.

Επιπλέον, η Google σχεδιάζει την κυκλοφορία αρκετών νέων συσκευών. Μεταξύ άλλων, θα διαθέσει στην αγορά έξυπνα ηχεία, wearables, κάμερες, και φυσικά το πολυαναμενόμενο Pixel 3a XL. Με σκοπό να πετύχει τους στόχους της, η Google έχει κλέψει αμέτρητους μηχανικούς της Apple, και με την εξαγορά της HTC το 2017 εξασφάλισε για την ίδια πάνω από 2.000 μηχανικούς.

Το μερίδιο της Google στην παγκόσμια αγορά smartphone είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της IDC, η σειρά Pixel πούλησε το 2018 περίπου 4,68 εκατομμύρια smartphone, δίνοντας στην Google μόλις το 0,33% της αγοράς. Το ποσοστό αυτό ήταν αισθητά μικρότερο το 2017, καθώς τα Pixel πούλησαν 3,45 εκατομμύρια και η Google κατείχε το 0,2% της αγοράς.

Τέλος, η κίνηση της Google προς την αγορά του hardware θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους χρήστες για τα προϊόντα της, κι αυτό διότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.

Πηγή

The post Το πρώτο φθηνό Google Pixel θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος