SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Πόσο θα κοστίζει τελικά το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον Άρη, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν για το απαιτούμενο εισιτήριο. Μπορεί ο πύραυλος της SpaceX που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι να μην είναι ακόμα έτοιμος αλλά ο Elon Musk ξεκίνησε να κάνει εικασίες για… το κόστος της μετακίνησης.

Σε ένα tweet του την Κυριακή, ο Elon Musk δήλωσε πως το ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη στο μέλλον θα κοστίζει λιγότερο από 500.000 δολάρια και ίσως αγγίξει και την τιμή των 100.000 δολαρίων. Ακόμα, ο Musk πιστεύει πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν το σπίτι τους στη Γη και να μετακομίσουν στον Άρη εάν το επιθυμούν.

Το πιο σημαντικό μέρος του tweet, όμως, είναι πως το εισιτήριο της επιστροφής πίσω στη Γη θα είναι εντελώς δωρεάν για όσους το μετανιώσουν και πιστεύουν πως η ζωή στον πλανήτη Άρη δεν είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γι’ αυτούς.

Όσο για τον πύραυλο που θα χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη, έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Η SpaceX έχει δοκιμάζει ένα πρωτότυπο και με τον προωθητήρα που θα τροφοδοτεί τον πύραυλο αυτό.

Πριν πραγματοποιηθεί το ταξίδι στον Άρη, η εταιρία σχεδιάζει να κανει καποια δοκιμαστικά ταξίδια με το συγκεκριμένο πύραυλο το 2023. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί οτι στα πρώτα αυτα ταξίδια ο πύραυλος θα επανδρωθεί με απλούς πολίτες και όχι με εξειδικευμένο πλήρωμα.

Πηγή

The post SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη; appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Γιάννης Μπίμπος