Ο Δήμος Αχαρνών γιόρτασε τον Πολιούχο του, Άγιο Βλάση

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος των Αχαρνών ¶γιος Βλάσης. Το πρόγραμμα των εορταστικών θρησκευτικών εκδηλώσεων ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019 με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2019, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βλασίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών,  Συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών: Σερβίων Κοζάνης Παύλος, Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού Κύριλλος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου Θεόδωρος και Ιλίου, Αχαρνών Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.
Ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Βλασίου, συνοδεία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών, του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού, καθώς και εκπροσώπων,  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρεια  Αττικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αχαρνών και πλήθος κόσμου.
Στο μήνυμα του για τον εορτασμό του Πολιούχου του Δήμου Αχαρνών Αγίου Βλασίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός ανέφερε:


Η πόλη μας εορτάζει και τιμά τον Πολιούχο της ¶γιο Βλάση μαζί με πλήθος πολιτών, αλλά και επισκεπτών. Ο ¶γιος Βλάσης διένυσε βίο φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς και  θα αποτελεί διαχρονικό πρότυπο για όλους εμάς τους σύγχρονους κατοίκους αυτής της ιστορικής πόλης. Η Φώτιση του Αγίου Βλάσιου να απλώνεται στους πολίτες τους Δήμου Αχαρνών και να τους δίνει δύναμη και ελπίδα. “

Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του  Αγίου Βλασίου στον Δήμο Αχαρνών, τίμησε με την παρουσία του  ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης. Επίσης οι Βουλευτές κ.κ. Ι. Δέδες, Β. Οικονόμου, Γ. Βλάχος, Π. Σκουρολιάκος, Ν. Αθανασίου και Κ. Κατσίκης.
Παραβρέθηκαν επίσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών. Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από τα στρατόπεδα και Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στο Δήμο Αχαρνών, ο Επιτελάρχης της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Υποπτέραρχος (Ι) Φώτιος Τζάλλας, ο Διοικητής 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ) Σμήναρχος (Ι) Μιλτιάδης Φακίτσας, καθώς και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων του Δήμου Αχαρνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΜΕΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση