Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας

Με κύρια αιτήματα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς και την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση δημοσίων υπαλλήλων στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

«Δώσαμε την πρόταση που είχαν αποφασίσει τα εκατοντάδες σωματεία, οι ομοσπονδίες. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που θα αποφασίσουν σήμερα δεν είναι υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, Βασίλης Γκιτάκος. Και πρόσθεσε: «Το σύνταγμα το φτιάχνουν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, το χρησιμοποιούν α λα καρτ, κατά το δοκούν, όπως τους συμφέρει. Η σημερινή κινητοποίηση θα πρέπει να σηματοδοτήσει καινούριους αγώνες, αποφασιστικούς αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία κι ίσα δικαιώματα για όλους».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, Βέτα Πανουτσάκου υποστήριξε: «Δώσαμε το υπόμνημα όπως είπαμε και στις συγκεντρώσεις μας πρέπει να δώσουμε συνέχεια, αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσουμε. Συνέχεια στους τόπους δουλειάς στα σωματεία μας, στις ομοσπονδίες μας με διαδικασίες με καθαρές κουβέντες χωρίς περιχαρακώσεις, πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε κι άλλες αποφάσεις και να πιέζουμε. Έτσι κι αλλιώς δίνουμε ραντεβού για το επόμενο συλλαλητήριο».

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Φωτο: AΠE-MΠE, Aλέξανδρος Μπελτές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση