Έφτασε το τέλος των μικρών οφειλών, νέα υπηρεσία διαπροσωπικών πληρωμών (P2P) της PayPal

νέα υπηρεσία διαπροσωπικών πληρωμών (P2P) της PayPal

Όλοι μας έχουμε έναν συγγενή, φίλο ή συνάδελφο που πάντοτε μοιάζει να ξεχνά τα χρήματα που του δανείσαμε κάποια στιγμή, που μοιραστήκαμε το κόστος μιας διαδρομής με ταξί ή κάναμε κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο και έχουμε βρεθεί στην αμήχανη θέση να του ζητήσουμε να μας εξοφλήσει όσα μας χρωστάει.

Για να μας βοηθήσει να σταματήσουμε να χάνουμε χρήματα η PayPal παρουσιάζει την υπηρεσία διαπροσωπικών πληρωμών (P2P) σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έτσι ώστε η αποστολή, η λήψη και η αίτηση χρημάτων από φίλους και συγγενείς να μπορεί να γίνει γρήγορα και δωρεάν μέσω της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας της PayPal, όποια και να είναι η επιλεχθείσα πηγή χρηματοδότησης για την αποστολή (υπόλοιπο PayPal, τραπεζική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός).

Τώρα, δεν ενέχει κανένα κόστος για τους Έλληνες χρήστες η αποστολή ευρώ σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα εντός της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Πρόκειται για ένα δυνατό πλεονέκτημα που εξαλείφει τις συνήθεις προμήθειες και άλλες χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν οι χρήστες, κάθε φορά που μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος. Από τώρα και στο εξής, δεν θα αποτελεί δικαιολογία ούτε η μακρινή απόσταση.

Η νέα αυτή λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν πληρωμές χωρίς την εισαγωγή οιωνδήποτε τραπεζικών στοιχείων – το μόνο που χρειάζεται είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν διαθέτει ήδη λογαριασμό PayPal, μπορεί εύκολα και ανέξοδα να ανοίξει έναν. Μόλις εκτελεστεί η πληρωμή, ο παραλήπτης λαμβάνει αντίστοιχη ειδοποίηση, και το χρηματικό ποσό θα προστεθεί αυτομάτως στον δικό του λογαριασμό PayPal, με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης.

Για όσους χρήστες προτιμούν να διαχειρίζονται τον λογαριασμό τους εν κινήσει, η βελτιωμένη mobile εφαρμογή PayPal προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο, κάνοντας ακόμα ευκολότερη την παρακολούθηση του υπολοίπου του λογαριασμού PayPal, τη λήψη ειδοποιήσεων και την αποστολή χρημάτων στις επαφές που χρησιμοποιούν συχνότερα.

The post Έφτασε το τέλος των μικρών οφειλών, νέα υπηρεσία διαπροσωπικών πληρωμών (P2P) της PayPal appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Αλέξανδρος Παππάς