Windows 10: Έτσι θα είναι το Start Menu μετά την αναβάθμιση;

Έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο η είδηση ότι το Start Menu των Windows 10 έχει μπει στο πρόγραμμα για να επανασχεδιαστεί. Στον νέο σχεδιασμό θα δοθεί λιγότερη έμφαση στα Live Tiles (ορισμένοι μιλάνε και για εντελώς κατάργηση) αντικαθιστώντάς τα, ίσως με στατικές εικόνες αυτή τη φορά.

Ενώ κάποιοι μπορεί να φανταστούν πως κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε σε μία εμφάνιση όπως του Start Menu των Windows 7, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πιο πιθανό να συμβεί είναι κάτι, σαν αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες του άρθρου.

Αυτό μπορεί να σήμαινε την απουσία των στατικών εικόνων, αλλά θα υιοθετούσε έναν πιο δυναμικό καμβά γεμάτο με τα πιο πρόσφατα έγγραφα, εφαρμογές και εργασίες του χρήστη, πιθανώς συγχρονισμένα από οποιαδήποτε συσκευή είχατε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσω της τεχνολογίας cloud της Microsoft.

Σύμφωνα με το project που βλέπετε, το νέο Start Menu θα σας επιτρέπει να εμφανίσετε και πάλι μια λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί τον λόγο των σχεδιαστικών αλλαγών που πρόκειται να συμβούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή την ιδέα είναι, φυσικά, η έλλειψη προβλεψιμότητας, και η μη τοποθέτηση των αντικειμένων σε μία σταθερή θέση, απαιτώντας να έχει κάποιος δυνατή μνήμη.

Η Microsoft αναμένεται να εισαγάγει το νέο Start Menu στα Windows 10 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας για τα μέχρι στιγμής προσχέδια; Τι θα θέλατε να δείτε στην νέα εμφάνιση;

Πηγή

The post Windows 10: Έτσι θα είναι το Start Menu μετά την αναβάθμιση; appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου