Huawei P30 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα [ο απόλυτος οδηγός]

Huawei P30 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Η Huawei είχε ένα πολύ εντυπωσιακό 2018 ανακοινώνοντας αξιόλογες ναυαρχίδες όπως τα τα P20 Pro και Mate 20 Pro και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγο των επερχόμενων Huawei P30 και Huawei P30 Pro που θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου.

Huawei P30 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Σχεδιασμός:
Παρατηρώντας τα Mate 20 και Mate 20 Pro μπορούμε να αναζητήσουμε μερικές ενδείξεις για το πως μπορεί να μοιάζουν τα Huawei P30 και P30 Pro, και με βάση αυτό θα περίμενε κανείς ότι τα νέα τηλέφωνα να ενσωματώσουν μια μικρή, teardrop εγκοπή στο μπροστινό μέρος -όπως φαίνεται και από τις διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει- και έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη.

Huawei P30 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα width=

Η Κινέζικη εταιρία φαίνεται να προχώρησε σε έναν σοφό σχεδιασμό που θα απελευθερώσει περισσότερο χώρο στο πίσω μέρος. Οι πιο πρόσφατες διαρροές φωτογραφιών του P30, από αξιόπιστες πηγές που έχουν επαληθευθεί πολλές φορές στο παρελθόν, δείχνουν μια πολύ κομψή εμφάνιση συσκευής φιλοξενώντας μια φωτογραφική μηχανή τριών φακών στο πίσω μέρος (4 φακοί για το P30 Pro). Έχουν προνοήσει ακόμη για την υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, μια δυνατότητα που δεν συμπεριλήφθηκε στο P20 ή P20 Pro, αλλά ήταν παρούσα στα Mate 20 και Mate 20 Pro που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

Άλλες φήμες υποστηρίζουν ότι τα P30 και P30 Pro θα προτιμήσουν την teardrop εγκοπή και θα αγνοήσουν την τάση του 2019 με τα punch holes που φιλοξενούν τη μπροστινή κάμερα σε μια από τις γωνίες της οθόνης. Το μέγεθος της οθόνης φημολογείται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 6 ιντσών για το P30 και ελαφρώς μεγαλύτερη για το P30 Pro.

Προδιαγραφές και Χαρακτηριστικά:
Ο CEO της Huawei, Richard Yu, επιβεβαίωσε ότι τα P30 και P30 Pro θα είναι “ακόμα καλύτερα” από τους προκάτοχούς τους. Επεξεργάζοντας καλύτερα αυτή τη πληροφορία μπορούμε να περιμένουμε βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως ότι πιθανότατα θα περιλαμβάνουν τον τελευταίο επεξεργαστή Kirin 980, τον ίδιο που βρίσκεται και στα Huawei Mate 20.

Huawei P30 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Γνωρίζουμε ότι η Huawei αγαπάει τις κάμερες των τηλεφώνων της και ακούγεται πως τόσο το Huawei P30 όσο και το P30 Pro θα έχουν ένα πρόσθετο φακό σε σύγκριση με τα μοντέλα της προηγούμενης σειράς. Έτσι αναμένεται να δούμε μια πίσω κάμερα με τρεις φακούς στο Huawei P30 και μια πίσω κάμερα τεσσάρων φακών στο Huawei P30 Pro, αν επαληθευθούν οι φήμες.

Στην πραγματικότητα, ο Walter Ji από το τμήμα της Huawei Ευρώπης έχει προτείνει την ιδέα των τεσσάρων φακών στην πίσω κάμερα. Αυτό είναι συνήθως ένα κομμάτι στην τεχνολογία των smartphones, στο οποίο η Huawei θέλει να καινοτομεί και να βελτιώνεται, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις στη λήψη φωτογραφιών, ίσως πιο φανταχτερά εφέ ή μεγαλύτερο οπτικό ζουμ.

Ένας από τους φακούς, στο Huawei P30 Pro τουλάχιστον, φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί τον 38 Megapixel αισθητήρα, τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony. Ενώ αυτό θα σημαίνει στην πραγματικότητα μια μείωση σε σχέση με την ανάλυση των συσκευών του 2018, ο αισθητήρας λέγεται ότι υπερέχει σε χαμηλό φωτισμό, βοηθώντας την Huawei να συμβαδίσει με τα Google Pixel.

Ακούγεται ότι η Huawei θέλει να συμβαδίσει και με την Apple όσον αφορά τα κινούμενα emoji, με μια πιο εξελιγμένη έκδοση τρισδιάστατων εικόνων, ως μια χαρακτηριστική, αντίστοιχη έκδοση της Huawei αλλά για Android. Τα μοντέλα P30 και P30 Pro σκεφτόμαστε πως το πιο πιθανό είναι ότι θα κυκλοφορήσουν με μια έκδοση EMUI βασισμένη στην τελευταία έκδοση Android 9 Pie.

Γνωρίζουμε επίσης σίγουρα ότι η Huawei ενδιαφέρεται πολύ για τα νέα δίκτυα 5G. Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι τα πρώτα τηλέφωνα Huawei 5G θα εμφανιστούν μέσα στο 2019. Οπότε η τεχνολογία 5G πρόκειται να εμφανιστεί είτε στα Huawei P30 και P30 Pro είτε στις συσκευές Mate 30 και Mate 30 Pro (εφόσον ονομαστούν έτσι) που αναμένεται να κυκλοφορήσουν προς το τέλος έτος.

Τι θα θέλαμε να δούμε ακόμα:
Μετά από όλες τις φήμες και τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα, δεν έχει μείνει κάτι περισσότερο που θα μπορούσε κανείς να προσθέσει για τα τηλέφωνα Huawei P30 και Huawei P30 Pro. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να κυκλοφορήσουν σε λίγες μέρες, με κορυφαίες προδιαγραφές και εκπληκτική εμφάνιση.

Με εσωτερικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις της φωτογραφικής μηχανής, θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα καλύτερα τηλέφωνα του 2019. Αν μπορούσαμε να στείλουμε κάποια αιτήματα κατευθείαν στην Huawei, θα ήταν τα συνηθισμένα: μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ένα εσωτερικό interface που είναι κάτι πολύ πιο εύκολο για να βελτιώσει. Το OnePlus έχει δείξει τον δρόμο όταν πρόκειται για κατασκευαστικές παραλλαγές στο stock Android, οπότε η Huawei θα μπορούσε να βελτιωθεί με κάποια προσπάθεια.

Κατά τα άλλα, είναι εντυπωσιακά αυτά που φαίνεται να έχει σχεδιάσει η Huawei για φέτος, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, και εάν τα P30 σχεδιαστούν τόσο καλά όσο τα Mate 20, η Huawei θα βγει μάλλον κερδισμένη. Με βάση το πως μας έχει συνηθίσει η εταιρία μέχρι σήμερα, πιθανότατα να υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις στην παρουσίαση των νέων τηλεφώνων.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή:
Σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog τα πολυαναμενόμενα Huawei P30 και P30 Pro θα παρουσιαστούν επίσημα στο Παρίσι στις 26 Μαρτίου. Όπως και στην παρουσίαση των νέων Samsung Galaxy S10 στις 20 Φεβρουαρίου, το Techblog θα είναι παρόν!

Πόσο θα κοστίζουν τα Huawei P30 και P30 Pro; Η έκδοση Pro θα είναι σίγουρα πιο ακριβή, αυτό είναι απολύτως σαφές. Οι αντίστοιχες συσκευές του περασμένου έτους ξεκίνησαν από περίπου 765 δολάρια για το P20 και 1.020 δολάρια για το P20 Pro (στο εξωτερικό).

Μην περιμένετε φθηνότερα τα Huawei της φετινής χρονιάς και με βάση τις τάσεις που έχουμε δει φέτος από άλλες εταιρίες (Samsung, Honor κλπ) κατά πάσα πιθανότητα τα Huawei P30 και P30 Pro θα είναι ακριβότερα από τους προκατόχους τους.

Πηγή

The post Huawei P30 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα [ο απόλυτος οδηγός] appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου