Το Sony Xperia XA3 με οθόνη 21:9 σε hands-on video

Η Sony πρέπει να προβεί σε κάποιες τολμηρές κινήσεις για να επιστρέψει την προσοχή των καταναλωτών στα smartphones της και κάποια renders που διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα μας έδωσαν μια ιδέα για το τι ετοιμάζει. To Sony Xperia XA3 θα έχει οθόνη 21:9 και ένα hands-on βίντεο μας επιβεβαιώνει τις μέχρι τώρα εντυπώσεις.

Ενώ έχουμε συνηθίσει σε μακρόστενες οθόνες, αυτό που δεν βλέπουμε πια είναι μεγάλα bezels στην κορυφή κυρίως των smartphones. Πιστή στο καθολικό της στυλ η Sony, το XA3 θα έχει ένα αξιοσέβαστου μεγέθους bezel στο πάνω μέρος της οθόνης, για να φιλοξενήσει την κάμερα και το ηχείο. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από αυτό που μπορούμε να δούμε σε βίντεο που στην ιστοσελίδα DroidHolic, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο του Xperia XA3.

Από ό,τι βλέπουμε από το μπροστινό και το πίσω μέρος της συσκευής στο βίντεο, φαίνεται να ταιριάζει πλήρως με τα renders που είχαμε δει τις προηγούμενες μέρες, αφήνοντας μηδαμινές αμφιβολίες για το αν είναι ή όχι το Xperia XA3. Δυστυχώς, στο μεγαλύτερο μέρος του βίντεο εμφανίζεται μια παχιά μαύρη λωρίδα στο κάτω μέρος της οθόνης (γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο ότι οι περισσότερες εφαρμογές δεν είναι σχεδιασμένες για μια τόσο μεγάλη αναλογία διαστάσεων), έτσι δεν μπορούμε να έχουμε μια καλή ιδέα για το πώς φαίνεται πραγματικά η οθόνη. Όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη αποκαλύπτει ότι το κάτω μέρος της συσκευής είναι πράγματι πολύ λεπτό.

Η σχεδίαση είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα επιλογή από τη Sony. Είναι δύσκολο να κρίνουμε πόσο χρήσιμα θα είναι αυτά τα επιπλέον pixels στην πράξη, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να φτάσει η συσκευή στα χέρια μας.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xperia XA3 αναμένεται να έχει τον mid-range Snapdragon 660 SoC συνδυασμένο με 4GB μνήμης RAM, 64GB αποθήκευσης, μπαταρία 3500mAh ενώ δύο φακοί της Sony στο πίσω μέρος 23MP και 8MP θα φροντίζουν για τη λήψη των φωτογραφιών.

Η επίσημη ανακοίνωση της συσκευής αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC 2019, οπότε σε λίγες μόνο εβδομάδες θα γνωρίσουμε όλες τις λεπτομέρειες γι ‘αυτό το νέο τηλέφωνο.

Πηγή

The post Το Sony Xperia XA3 με οθόνη 21:9 σε hands-on video appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου