Τα iPhone του 2019 θα συνεχίζουν να έχουν θύρα Lightning;

Η σειρά iPhone της Apple έχει παραμείνει πιστή στη θύρα Lightning από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012. Οι φήμες που ήθελαν τα iPhones του 2019 να έρχονται με θύρα USB-C είχαν αρχίσει να πληθαίνουν συνεχώς. Ωστόσο, σύμφωνα με το ιαπωνικό site Mac Otakara, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Παρά το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε δοκιμαστικές κατασκευές iPhone με θύρα USB-C, η Apple φαίνεται πως επέλεξε να παραμείνει στη δικιά της θύρα για ακόμη μια χρονιά, μια απόφαση που φαινομενικά συνδέεται άμεσα με το κόστος παραγωγής και τα αναμενόμενα κέρδη της εταιρίας για το 2019.

Όπως συμβαίνει συνήθως, η Apple επωφελείται από τις μεγάλες οικονομίες κλίμακας. Το γεγονός ότι τα καινούρια αξεσουάρ που σχετίζονται με την θύρα lightning ισχύουν και για τα προηγούμενης γενιάς μοντέλα κάνει αποτρεπτική μια άμεση υιοθέτηση της θύρας USB-C. Για παράδειγμα, τα “Lightning EarPods” όπως και τα καλώδια Lightning παραμένουν αμετάβλητα. Ομοίως, ο αμφισβητούμενος φορτιστής 5W της εταιρείας έχει συμπεριληφθεί στο κουτί εδώ και χρόνια και, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 2019 δεν θα είναι διαφορετικός.

Με τους ανθρώπους της Huawei και της Samsung να κινούνται προς φορτιστές γρήγορης φόρτισης μέχρι και 40W και την ίδια την Apple να συμπεριλαμβάνει πρόσφατα έναν φορτιστή USB-C 18W μέσα στο κουτί του iPad Pro, μια τέτοια κίνηση (να επιμένουν σε φορτιστή 5W) θα είναι ασφαλώς απογοητευτική, ωστόσο είναι κάτι που δεν μας εκπλήσσει.

Μετά την εμπειρία της πτώσης των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου, οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι πωλήσεις των iPhone θα παραμείνουν σταθερές καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2019. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένη πίεση από τους επενδυτές για να διατηρήσει τα κέρδη της και η μετάβαση στο USB-C θα μπορούσε ενδεχομένως να τους απομακρύνει από τους στόχους της.

Μετά από όλα, επιλέγοντας να παραμείνει στη χρήση της θύρας Lightning για ένα ακόμα έτος, θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος παραγωγής, το οποίο είναι απίθανο βέβαια πως θα μεταφερθεί στους καταναλωτές.

Πηγή

The post Τα iPhone του 2019 θα συνεχίζουν να έχουν θύρα Lightning; appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου