Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες-Τι απαντά το Υπουργείο (video)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες-Τι απαντά το Υπουργείο (video)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Χθες πραγματοποίησαν ολιγόωρα μπλόκα σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ενώ για σήμερα δεν έχουν κάποιο προγραμματισμό αναμένοντας επίσημη πρόσκληση για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών, όπως έχουν ζητήσει. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας -μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης κρατά τους αγρότες στα μπλόκα. Παραμένουμε ανοιχτοί στο διάλογο, απάντησε μέσω της ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Το πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών και ειδικότερα της τιμής του βαμβακιού, η απώλεια του αγορτικού εισοδήματος, η αλλαγή κανονισμού στον ΕΛΓΑ ωστε να ασφαλίζει στο 100% την αγροτική παραγωγή και το ζήτημα του αφορολόγητου είναι τα αιτήματα που θέτουν μετξάυ άλλων οι αγρότες επιμένοντας στη συνάντηση με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνει αναρμόδιο για ορισμένα από τα αιτήματά τους. «Θέλουμε επίσημη πρόσκληση. Οσο συναντάμε την αδιαλλαξία, τόσο σκληραίνουμε τη στάση μας», είπε ο κ. Μαρούδας.

«Δεν θέλουμε απέναντι μας τους αγρότες του θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε τη συνεργασία τους. Η πρόσκληση μας για διάλογο παραμένει ανοιχτή, δεν έχουμε καμία αντίρρηση για διευρυμένο διάλογο», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι ήδη το Υπουργείο έχει ήδη απευθυνθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα των τιμών στο βαμβάκι και στους ίδιους για τα στοιχεία που εχουν στη διάθεση τους για τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές στην τιμολόγηση του προϊόντος.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση