Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία

Η Xiaomi τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει διαρκή άνοδο, και κατακτά τις αγορές τη μία μετά την άλλη. Εφόσον κατάφερα να γίνει η βασίλισσα της Ασίας, άπλωσε τα πλοκάμια της προς την Ευρώπη, όπου πλέον κατέχει την νούμερο ένα θέση σε αρκετές αγορές της ηπείρου.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά smartphone έφτασε ουσιαστικά στην αιχμή της και έγινε πολύ δύσκολο για τους κατασκευαστές να είναι βέβαιοι για την επιτυχία της οποιασδήποτε συσκευής. Η Κινέζικη αγορά smartphone, η οποία είναι και η μεγαλύτερη παγκοσμίως, υπέστη κορεσμό. Γι’ αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές έψαχναν νέες ευκαιρίες, κι έτσι η Ευρωπαϊκή αγορά έγινε το νέο πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Canalys, τα ποσοστά του μεριδίου της Ευρωπαϊκής αγοράς για τη Xiaomi είναι εκπληκτικά, και ιδιαίτερα στην Ουκρανία. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η Xiaomi είχε το 26,7% της αγοράς βγαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση και αφήνοντας πίσω την Samsung με 26,5%.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Huawei με 16,2%, η Meizu με 10,6% και η Honor με 7,9%. Ακόμη και αν θεωρήσουμε την Huawei και την Honor ως μια εταιρεία, η Samsung παραμένει στην δεύτερη θέση, και η Xiaomi διατηρεί την πρωτιά. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι τέσσερις από τις πέντε κορυφαίους κατασκευαστές κινητών στην Ουκρανία είναι Κινέζικες εταιρείες.

Στην δυτική Ευρωπαϊκή αγορά η Xiaomi δεν κατάφερε να μπει απλά στην πεντάδα, αλλά παρουσίασε και άνοδο της τάξεως του 415,1%. Να αναφέρουμε ότι η Xiaomi μπήκε στις αγορές της δυτικής Ευρώπης μόλις πριν λίγους μήνες, και μέσα σε λιγότερο από μισό χρόνο κατάφερε να κερδίσει την αγορά και να εκτοπίσει αξιόλογους αντιπάλους.

Τέσσερα χρόνια πριν, η Xiaomi έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα, με στόχο την παγκόσμια ανάπτυξή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, οι συσκευές της Xiaomi είναι διαθέσιμες σε 82 ξένες αγορές, και είναι ένα από τους πέντε καλύτερες κατασκευαστές smartphone σε 25 αγορές.

Πηγή

The post Η Xiaomi κατακτά την Ευρώπη, No.1 και στην Ουκρανία appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος