Εξαρθρώθηκε σπείρα πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων

Εξαρθρώθηκε σπείρα πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων

Σπείρα που πλαστογραφούσε και εμπορευόταν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία προορίζονταν για παράνομη προώθηση μεταναστών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των Κάτω Πατησίων, δύο Σύροι και ένας Ιρακινός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, από την παράνομη δράση τους τα μέλη της σπείρας αποκόμιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τιμές κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος, τη χώρα προέλευσης του εγγράφου και την ποσότητα κάθε παραγγελίας. Για κάθε διαβατήριο οι τιμές ήταν μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, για κάθε δελτίο ταυτότητας από 300 έως 500 ευρώ, ενώ για άδειες ικανότητας οδήγησης από 150 έως και 300 ευρώ η κάθε μία.

Το κύκλωμα ήταν σε θέση να εφοδιάζει τους πελάτες του με πλήρη γκάμα εγγράφων, όπως διαβατήριο, ταυτότητα, διπλώματα, ακόμα και κάρτες υγείας, τραπεζικές κάρτες και άλλα έγγραφα, έτσι ώστε οι χρήστες των εγγράφων αυτών να παρουσιάζουν νομιμοφανή εικόνα και να αυξάνουν τις πιθανότητες εξαπάτησης των αρμοδίων Αρχών.

Επειτα από έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρεις οικίες και ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 204 διαβατήρια, 123 δελτία ταυτότητας, 5 άδειες ικανότητας οδήγησης, 59 άδειες διαμονής/δελτία ασύλου, 49 προξενικές θεωρήσεις, 35 διαφάνειες διαφόρων ταξιδιωτικών εγγράφων, 2.000 έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων κενών στοιχείων, 1.365 ευρώ και 36 δολάρια ΗΠΑ

Οπως εξακριβώθηκε από την αστυνομία, 157 από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, ανήκουν σε σειρά κλεμμένων εντύπων από διάφορες χώρες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση