Σέρρες: Συμβολική κατάληψη ΔΟΥ με τρακτέρ από αγρότες

Σέρρες: Συμβολική κατάληψη ΔΟΥ με τρακτέρ από αγρότες

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας Σερρών με τα τρακτέρ τους, που διήρκησε ως τη 1 περίπου το μεσημέρι, προχώρησαν λίγο μετά της 10 σήμερα το πρωί, αγρότες του μπλόκο του Λευκώνα, που εδώ και 15 ημέρες παραμένουν με παραταγμένα τρακτέρ τους ζητώντας επίλυση των προβλημάτων τους και συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία για να υπάρξουν ολοκληρωμένες απαντήσεις.

«Το μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ένα: Δεν μας αρέσουν οι γκαζόζες, θέλουμε ουσιαστικό διάλογο με τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία, τέρμα να πετάμε τη μπάλα από εδώ και από εκεί, ήρθε η ώρα των αποφάσεων αυτοί οι οποίοι με μεγάλη ευκολία ερχόταν στα μπλόκα, τώρα τους βλέπουμε να χάνονται, έχουν πάθει αμνησία; δεν είναι αυτή αριστερή κυβέρνηση; έχουν ξεχάσει πολύ γρήγορα αλλά θα είμαστε εδώ να τους θυμίσουμε» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Τουρτούρας ενώ όταν ρωτήθηκε τι εννοεί με τις γκαζόζες είπε πως « Κάποιοι για να αποφύγουν κάτι ήπιαν γκαζόζα, εμείς δεν πίνουμε γκαζόζες ούτε κουλουράκια τρώμε στο Υπουργείο, θέλουμε ουσιαστικό διάλογο» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μια συμβολική κατάληψη στην εφορία για να δείξουμε το πρόβλημα που έχουμε για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Δε μπορεί το 50% των κερδών να το παίρνει η εφορία και να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που να μην έχουμε αγροτικό πετρέλαιο» τόνισε ο αγροτοσυδικαλιστής Στέργιος Λίτος.
«Διαφοροποιούμε τον αγώνα μας σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε την κυβέρνηση ώστε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου, με λογική και όχι με υπεκφυγές να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους ώστε να μπορέσουμε να καλλιεργούμε και να μεγαλώνουμε τα ζώα μας» δήλωσε ο αγρότης Βασίλης Σταλιόπουλος

Οι αγρότες πήγαν στο γραφείο του Διευθυντή της ΔΟΥ Αθανασίου Αγγελέρη και του είπαν για την συμβολική κατάληψη δεχόμενοι να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι ήταν εκείνη την ώρα εντός της ΔΥΟ αλλά να εμποδιστεί η είσοδος σε όσους θελήσουν να την επισκεφθούν.

«Βρίσκω τα αιτήματά τους συναφή με τα αιτήματα και άλλων επαγγελματικών ομάδων δηλ. 120 δόσεις ρύθμισης, ακατάσχετοι λογαριασμοί κ.λ.π βρίσκω ως ιδιαιτερότητα το πετρέλαιο ,αυτό που ζητάνε για το πετρέλαιο κίνησης, όλα αυτά είναι αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης εμείς είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τον κόσμο και θεωρώ ότι κάνουμε τα πάντα και για τους αγρότες και για όλους τους Σερραίους φορολογούμενους ως υπηρεσία» είπε ο κ. Αγγελέρης στο ερώτημα εάν συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών η απάντηση ήταν «εννοείται, αγρότες είναι οι πατεράδες μας, οι θείοι μας, είμαστε από ένα Νομό αγροτικό».

Οι αγρότες τονίζουν πως θα σκληραίνουν μέρα με τη μέρα τη στάση τους, πως η μπάλα είναι στη πλευρά της κυβέρνησης και θα παραμείνουν στα μπλόκα έως ότου ορισθεί η συνάντηση που επιθυμούν. Παράλληλα υποστήριξαν πως ο αγώνας τους δεν είναι υποκινούμενος και πως σ αυτόν συμμετέχουν αδέσμευτοι αγροτικοί σύλλογοι από όλους τους χώρους. Την ίδια ώρα επανέλαβαν πως στόχος παραμένει ο Προμαχώνας και πως δε φτάσανε εκεί γιατί δεν το θέλανε μέχρι στιγμής. Τι στιγμή που θα θελήσουνε θα το πράξουν τονίζουν χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια διέσχισαν κεντρικό οδικό άξονα στης πόλης με τα τρακτέρ τους, παρουσία αστυνομικής δύναμης και ανδρών της τροχαίας και επέστρεψαν στο μπλόκο του Λευκώνα.

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση