Ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν – Συγκέντρωση στο Εφετείο

Ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν – Συγκέντρωση στο Εφετείο

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Εφετείο, η δίκη στο Εφετείο για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Στη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένονται η ολοκλήρωση των εγγράφων, οι απολογίες των κατηγορουμένων Δ. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου και η πρόταση του εισαγγελέα.

Η δίκη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς συνδέεται με την υπό εξέλιξη κεντρική δίκη σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια μέρα (αίθουσα Εφετείου, είσοδος από Αλεξάνδρας, ισόγειο, Δ1, στις 9πμ) καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, που κάνει γνωστό ότι το παρόν θα δώσει και ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του θύματος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Να τιμωρηθούν ξανά με ισόβια οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, με αναγνώριση ρατσιστικού κινήτρου

6 χρόνια από τη στυγερή ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα, παλεύουμε για να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τους δολοφόνους, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που διεξάγεται αυτή τη στιγμή. Οι δολοφόνοι πρέπει να ξαναπάνε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.

Πρέπει να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι οι δράστες της πιο συγκλονιστικής δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή, πριν απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν πρέπει να πέσουν στα μαλακά. Η καταδίκη τους παίζει ρόλο και στην μεγάλη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η υπόθεση έχει ενταχθεί και εκεί.

Με άφθονα στοιχεία για τον ρατσιστικό χαρακτήρα της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν συνεχίστηκε η δίκη για 5η ημέρα στις 5/2. Το δικαστήριο διάβασε τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, στις οποίες τα ευρήματα στα σπίτια των δολοφόνων είναι χαρακτηριστικά: σουγιάδες, στιλέτο, ρόπαλο και 117 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και αυτοκόλλητα στο σπίτι του Λιακόπουλου, σιδηρογροθιά, μαχαίρι με λεπίδα 6 εκατοστών και ρόπαλο στο σπίτι του Στεργιόπουλου. Το ρατσιστικό κίνητρο επιβεβαιώνεται κι από την κατάθεση του αστυνομικού που δεν υπήρχε πρωτόδικα, αποκαλύπτοντας συζήτηση που είχαν μετά την σύλληψή τους».

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση