Ιωάννινα | Η ΕΡΤ…. σκοντάφτει στην Κατάρα!

Δέκα ημέρες μετά τον… χωρισμό της ΕΡΤ από την Digea,  για να εκπέμπουν αυτόνομα και πιο οικονομικά τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης  χωρίς τον ιδιώτη πάροχο, οι κάτοικοι στο Ανατολικό Ζαγόρι (και όχι μόνο) μάταια αναζητούν το σήμα της ΕΡΤ στους δέκτες τους.

Η μετάβαση από την πλατφόρμα του ιδιωτικού παρόχου στο  αυτόνομο δίκτυο ψηφιακών πομπών που εγκατέστησε η ΕΡΤ και στην περιοχή, φαίνεται ότι… σκοντάφτει στην Κατάρα από όπου λαμβάνεται το σήμα και μοιραία στο Ανατολικό Ζαγόρι οι κάτοικοι δεν βλέπουν ΕΡΤ.

Το γεγονός αυτό προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις και την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Ζαγορίου ο οποίος δημόσια καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και την Διοίκηση της ΕΡΤ να δώσουν άμεσα λύση.

Υπήρχαν πάντα προβλήματα με την ΕΡΤ στο Ανατολικό Ζαγόρι, ο Δήμος συνέδραμε με εξοπλισμό για την επίλυση τους και ανέμενε, όπως και οι κάτοικοι, να δοθεί ριζική λύση με το δίκτυο πομπών της ΕΡΤ, αλλά σήμα δεν υπάρχει.

Ούτε ο επανασυντονισμός που επιχειρούν οι κάτοικοι αποδίδει, αναζητώντας τον δίαυλο 24 (Μέτσοβο).

Επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται ο Δήμος Ζαγορίου ζητά την επίλυση του προβλήματος χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Πηγή: EPIRUSPOST.GR

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση