Xiaomi: Πατέντα με τέσσερις κυρτές πλευρές στην οθόνη

Xiaomi: Πατέντα με τέσσερις κυρτές πλευρές στην οθόνη

Η Xiaomi πάει ένα βήμα μπροστά τις bezel-less κυρτές οθόνες. Καθώς φαίνεται να ετοιμάζει ένα smartphone το οποίο δεν θα έχει bezel και θα είναι κυρτές όλες οι πλευρές της οθόνης. Τουλάχιστον αυτό υποδηλώνει η εταιρεία με τη νέα κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, στην οποία περιγράφεται μια οθόνη smartphone, όπως πχ αυτή του Samsung Galaxy S9 αλλά θα είναι επιπλέον κυρτή στο πάνω και κάτω μέρος.

Η ευρεσιτεχνία αυτή μπορεί να είναι μια ιδέα που ακούγεται αρκετά εντυπωσιακή, αλλά ένα ερώτημα που παραμένει μεγάλο είναι το κατά πόσο θα είναι πρακτική μια τέτοια οθόνη. Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να έχει κατά νου την αντοχή του γυαλιού, καθώς η οθόνη θα είναι ευάλωτη σε ζημιές μετά από τυχαίες πτώσεις.

Xiaomi: Πατέντα με τέσσερις κυρτές πλευρές στην οθόνη

Επίσης στα σχέδια που έχουν καταχωρηθεί για την ευρεσιτεχνία αυτή, όπως φαίνονται παραπάνω, δεν φαίνεται να υπάρχει μπροστινή κάμερα selfie. Πράγμα που ίσως να σημαίνει ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα τεχνολογία κάμερας. Ωστόσο φαίνεται να έχει δύο κάμερες πίσω, Led flash και μια θύρα usb στην κάτω πλευρά. Παρόλα αυτά μην ξεχνάμε πως πολλές εταιρείες κατοχυρώνουν πατέντες ευρεσιτεχνίας και παρουσιάζουν πολλά σχέδια, αλλά λίγα από αυτά γίνονται πραγματικότητα.

Πηγή?

The post Xiaomi: Πατέντα με τέσσερις κυρτές πλευρές στην οθόνη appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Αλέξανδρος Φρονιμόπουλος