Apple: Αποζημίωσε τον νεαρό που εντόπισε το σφάλμα στο FaceTime

Πρόσφατα η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση iOS 12.1.4 για να διορθώσει ένα σημαντικό σφάλμα ασφαλείας στο FaceTime. Το σφάλμα αυτό επέτρεπε στους χρήστες να παρακολουθούν τους χρήστες άλλων iPhone κατά τη διάρκεια της ομαδικής βιντεοκλήσης του FaceTime, ακόμα και αν εκείνοι δεν είχαν απαντήσει στη κλήση.

Το σφάλμα αυτό αναφέρθηκε αρχικά στην Apple αρχές του Ιανουαρίου από την Michele Thompson και λίγο αργότερα από τον 14 ετών γιο της, Grant. Η Apple άργησε να δώσει κάποιες απαντήσεις στα email και τα γράμματα της οικογένειας. Αλλά αργότερα όταν διαπίστωσε το σφάλμα, τους αποζημίωσε καλύπτοντας τα δίδακτρα του Grant για το σχολείο του αλλά και τις μετέπειτα σπουδές του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας ερευνητής ασφαλείας ανέφερε λεπτομερώς ένα ελάττωμα του macOS. Αλλά αρνήθηκε να το αναφέρει στην Apple έως ότου η εταιρεία αρχίσει να πληρώνει τους ερευνητές και για τα ελαττώματα ασφαλείας στα Mac. Η Apple προσφέρει αποζημίωση μόνο για εντοπισμό σφαλμάτων στο iOS, όχι για macOS.

Η ιστορία του προγράμματος αποζημίωσης για την εύρεση σφαλμάτων της Apple είναι λίγο περίπλοκη. Η εταιρεία αρχικά ξεκίνησε να πληρώνει όποιον ερευνητή έβρισκε κάποιο σφάλμα στα iOS, αλλά οι ερευνητές δεν ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν την Apple με την ασφάλειά της. Η Apple προσφέρει έως και 200.000 δολάρια σε ερευνητές ασφάλειας που ανακαλύπτουν τα σφάλματα και τα αναφέρουν. Αλλά τα σφάλματα αυτά είναι πιο πολύτιμα για να πουληθούν αλλού, παρά να αναφερθούν στην Apple.

Πηγή?

The post Apple: Αποζημίωσε τον νεαρό που εντόπισε το σφάλμα στο FaceTime appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Αλέξανδρος Φρονιμόπουλος