ΠΑΟΚ: Νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό και περιμένει την στέψη του πρωταθλητή!

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν σε όλα τα σημεία και μάλιστα στο 19′ προηγούνταν ήδη με 2-0 χάρις στα γκολ των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ ενώ το κερασάκι την τούρτα μπήκε από τον Ακπομ.

O ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό και πλέον έχει αγκαλιάσει τον τίτλο του πρωταθλητή από την στιγμή που έφυγε με εννέα βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν σε όλα τα σημεία και μάλιστα στο 19′ προηγούνταν ήδη με 2-0 χάρις στα γκολ των Βιεϊρίνια στο 3′ και Μπίσεσβαρ στο 89′ ενώ το κερασάκι την τούρτα μπήκε από τον Ακπομ στο 82′. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Ποντένσε στο 88′ όταν όλα είχαν κριθεί.

Το παιχνίδι «άναψε» από νωρίς. Στο 2′ ο Μαουρίσιο άνοιξε πολύ την μπάλα και ο Σα απέκρουσε, ενώ στο 3′ βολίδα του Χριστοδουλόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο ίδιο λεπτό, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε στην καρδιά» τον Ολυμπιακό. Ο Βιεϊρίνια από πλάγια θέση έστειλε γωνιακό ψηλοκρεμαστό βολέ, που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Σα και η μπάλα κυλησε στα δίχτυα του, για να «ανάψει» η Τούμπα για τα καλά.

Στο 19′ ο Ελ Καντουρί σούταρε πολύ ψηλά σε μονοκόμματο βολέ που έστειλε και το παιχνίδι εξελίσσονταν με θέαμα, ταχύτητα και πολλές εκατέρωθεν επιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Μπίσεσβαρ «έγραψε» το 2-0 από πολύ κοντά, μετά από γυριστή κεφαλιά του Ακπομ που επιχείρησε να στείλει αυτός την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στο 21′ πλησίασε με τον Γκιγιέρμε, το μακρινό σουτ του οποίου δεν αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη που έδιωξε σε πρώτο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κυριαρχία του σε συνδυασμό με το διογκωμένο ηθικό του. Στο 29′ ο Σάκχοφ είχε σουτ στην γωνία που εξοστρακίστηκε στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με ασταμάτητο ρυθμό και στο 34′ ο Μπίσεσβαρ από πάσα του Ζαμπά σημάδεψε την εστία, αλλά οι φιλοξενούμενοι έστω και δύσκολα απομάκρυναν. Ο Ολυμπιακός, έχοντας βγει πολύ επιθετικά για να φτάσει στο γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι, άφησε μοιραία ακάλυπτους διαδρόμους στην άμυνά του και ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να το αξιοποιήσει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έκανε οικονομία δυνάμεων και έδειξε να ενδιαφέρεται να θωρακίσει το υπέρ του σκορ.

Στο 48′ ο Ντίας δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα και από το 53′ ο ΠΑΟΚ είχε στον κορμό του τον Πορτογάλο Ολιβέϊρα αντί του Σάκχοφ. Παρά τη διπλή αλλαγή ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του, ούτε την επιθετική του ισχύ. Είχε όμως την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε σαφώς στη σκέψη του, να διατηρήσει το πολύτιμο 2-0, αρκέστηκε στην διατήρηση του ελέγχου, με αντεπιθέσεις που πλησίαζαν στην δημιουργία ευκαιριών. Σε μια από αυτες, ο Ακπομ σκόραρε από θέση οφ-σάϊντ και ο Ολυμπιακός απέφυγε ένα τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε όμως από τον Βρετανό επιθετικό με μια καταπληκτική προσωπική ενέργεια που έφερε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στο 83′. Το 3-0 επισφράγισε τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, όμως ο Ολυμπιακός «έκρυβε» το γκολ της τιμής με τον Ποντένσε στο 87′ από κοντά, μετά από σουτ του Ντίας και προσωρινή απόκρουση του Πασχαλάκη.

Διαιτητής: Χεσούς Ζιλ Μανθάνο (Ισπανός)
Κίτρινες: Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Κρέσπο – Βούκοβιτς, Γκερέρο, Τοροσίδης, Χασάν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Γιαννούλης), Μαουρίσιο, Σάκχοφ (53′ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (84′ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Άκπομ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Τοροσίδης, Νάτχο (46′ Καμαρά), Γκιγέρμε, Χριστοδουλόπουλος (46′ Ντίας), Φορτούνης (76′ Χασάν), Ποντένσε, Γκερέρο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση