Η Google πειραματίζεται με το Dark mode για το Chrome στις Android συσκευές

Η Google χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να συμβιβαστεί με την ιδέα προσθήκης μιας “Dark mode” λειτουργίας στις εφαρμογές της. Η ιστοσελίδα 9to5Google αποκάλυψε ότι το Chrome 73 beta για το Android έρχεται με ένα Night Theme, λίγες μέρες μετά την αναφορά ότι η Google εργάζεται σε ένα “Dark Mode” περιβάλλον για το Chrome σε Mac και Windows.

Το σκούρο θέμα για την πειραματική έκδοση του προγράμματος περιήγησης για κινητά βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Στην πραγματικότητα, θα καταλάβετε ότι υπάρχει, μόνο όταν πατήσετε παρατεταμένα έναν σύνδεσμο ή μια εικόνα και μόνο εάν η ρύθμιση Dark Mode (με την προϋπόθεση ότι η συσκευή σας φοράει έκδοση Android Pie) στις “Επιλογές Προγραμματιστών” έχει οριστεί σε “Always On”. Επιπλέον, ακόμη και οι πίνακες που έρχονται ήδη σε σκούρο γκρι χρώμα χρειάζονται κάποια διόρθωση. Μέρος από τα κείμενά τους είναι ακόμα μαύρο, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Παρόλο που δεν εγγυάται κανείς ότι το χαρακτηριστικό του “Dark Mode” θα ξεπεράσει το επίπεδο της BETA έκδοσης, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι θα γίνει. Η σκούρα λειτουργία είναι ένα χαρακτηριστικό που απαιτείται εδώ και καιρό για το Android, καθώς είναι πιο ξεκούραστη στα μάτια και μπορεί να επεκτείνει ακόμη και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όπως επεσήμανε το 9to5Google, πιθανόν να δούμε περισσότερα στοιχεία σύντομα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων μενού του προγράμματος περιήγησης, επιλεγμένα σε πιο σκούρα χρώματα.

Πηγή

The post Η Google πειραματίζεται με το Dark mode για το Chrome στις Android συσκευές appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου