Η Microsoft προειδοποιεί: Σταματήστε να κάνετε χρήση του Internet Explorer

Παρόλο που ο Microsoft Edge δέχεται σκληρή κριτική κατά καιρούς, υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον Internet Explorer, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός γίνεται και από τεχνικής απόψεως πιο ιδιότροπος. Η ίδια η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να σταματήσουν να τον χρησιμοποιούν.

Η Microsoft δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο “Οι κίνδυνοι χρήσης του Internet Explorer ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης.” Και ενώ απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες πληροφορικής, σίγουρα δεν αποκλείει και τους απλούς χρήστες. Για τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτό, η Microsoft επισημαίνει την έλλειψη χαρακτηριστικών στο παλαιότερο λογισμικό. Πολλοί σύγχρονοι ιστότοποι έχουν ενσωματώσει νέα χαρακτηριστικά για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται και ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο είναι ασφαλείς από εξωτερικούς κινδύνους αποτελούν καταστάσεις στις οποίες πλέον ο Internet Explorer δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Σίγουρα, θα μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερες, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες επιλογές.

Ακόμη και η Microsoft αναβαθμίζει το πρόγραμμα περιήγησης Edge για να χρησιμοποιήσει τα πρότυπα web του Chromium. Ο νέος Edge είναι καλύτερος από ποτέ ισχυρίζεται η Microsoft. Ο Firefox και o Chrome είναι επίσης καλές επιλογές.

Ο Chris Jackson της Microsoft ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βλέπετε, ο Internet Explorer είναι μια λύση συμβατότητας. Δεν υποστηρίζουμε τα νέα πρότυπα ιστού γι ‘αυτόν και ενώ πολλοί ιστότοποι λειτουργούν καλά, οι προγραμματιστές απλά δεν τους δοκιμάζουν στον Internet Explorer, αυτές τις μέρες. Κάνουν τις δοκιμές τους σε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Συνεπώς, εάν συνεχίζαμε την προηγούμενη προσέγγισή μας, θα καταλήγατε σε ένα σενάριο όπου, θα καταλήγετε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες εφαρμογές καθώς αυτές βγαίνουν. Και όσο νέες εφαρμογές εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα, αυτό που θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε, είναι να αποφύγετε να χάσετε ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου!”.

Πηγή

The post Η Microsoft προειδοποιεί: Σταματήστε να κάνετε χρήση του Internet Explorer appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Δημήτρης Θεοδώρου