Σύγκρουση Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή Διεγράφη από τους ΑΝΕΛ ο Θ. Παπαχριστόπουλος

Καμμένος: Καταφέρατε οι ΑΝΕΛ να μην έχουν το δικαίωμα λόγου

Για μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Μετά την ομιλία μου και την κατάθεση της διαγραφής του βουλευτή Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ να μην έχουν το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουν ως KΟ» επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος.

«Σέβομαι τις αποφάσεις του κάθε βουλευτή που παραμένει ανεξάρτητος. Δεν αποδέχομαι εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και αντάλλασσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επίσης ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου. «Σε λίγα λεπτά» είπε «θα καταθέσουμε την διαγραφή του βουλευτή Παπαχριστόπουλου. Ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στον δρόμο, ξέρουμε να παλεύουμε. Αλλά δεν σας κρύβω ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα».

Ο κ. Καμμένος στράφηκε κατά του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε ότι διέπραξε «ένα έγκλημα». «Με εκτελέσατε. Σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ είναι ένα έγκλημα που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ» ανέφερε.

Επίσης,  τον κάλεσε να προχωρήσει σε αυτά που έχουν συμφωνήσει σημειώνοντας ότι «η διαπλοκή ζει γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο της παραμένουν στη θέση τους.Πήρατε μαζί σας τους πιο σκληρούς δεξιούς και προδώσατε την εμπιστοσύνη μας».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Όπως είδατε είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες μέρες να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των 4 τελευταίων ετών. Δεν θα μπω σε ψυχαναλυτικές αναλύσεις», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στον Π. Καμμένο, έπειτα από την ομιλία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Αναφερθήκατε 4 φορές, λες και κάποιος σας το ζήτησε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και στη ΝΔ και μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός αγαπημένου ποιήματος, το οποίο σας το αφιερώνω κ. Καμμένο», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο ποίημα «η Πόλις», του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί».

«Και σας το αφιερώνω», είπε, «κυρίως γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, ίσως και σε λίγους μήνες, αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε 4 χρόνια τώρα». Ο πρωθυπουργός τόνισε: «σας διαβεβαιώνω ότι θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια, μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».»Και θα με ευγνωμονεί πιστεύω», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, διότι με θάρρος, με τόλμη με αποφασιστικότητα, προχώρησα μπροστά προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς όφελος του εθνικού συμφέροντος προς όφελος της πατρίδας μας». «Αυτό έπραξα κύριε Καμμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την απάντηση του στον Πάνο Καμμένο.

Ακολούθως ο κ. Καμμένος του ανέφερε τους στίχους από τον Ματρόζο του Γεωργίου Στρατήγη «αν ζητιάνοι σαν και εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσανε το στέμμα».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση