Πόρισμα για το Μάτι: Ευθύνες και ανεπάρκειες του μηχανισμού πυροπροστασίας

Πόρισμα για το Μάτι: Ευθύνες και ανεπάρκειες του μηχανισμού πυροπροστασίας

Ευθύνες και ανεπάρκειες του μηχανισμού πυροπροστασίας, καταγράφει στο πόρισμά της η ανεξάρτητη επιτροπή για τη διαχείριση πυρκαγιών, που συστάθηκε μετά την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι.

Το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι για την ανάλυση των αιτίων και τη διερεύνηση των προοπτικών διαχείρισης των μελλοντικών πυρκαγιών δασών και υπαίθρου στην Ελλάδα, παρέλαβε και έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στη μακροσκελή έκθεση των 150 και πλέον σελίδων, η εξαμελής επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών, καθηγητή δρ. Γιόχαν Γκέοργκ Γολντάμερ, αποτυπώνει λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, καταγράφει τα μελανά σημεία του διαχειριστικού μηχανισμού και καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φυσικού φαινομένου στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση