Μηλόπιτα με βρώμη

  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Πρόκειται για μία συνταγή για μηλόπιτα που είναι πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη! Βασίζεται στο αγαπημένο φρούτο των περισσότερων που είναι φυσικά το μήλο, μόνο που εμείς προτείνουμε και βάζουμε και τη βρώμη στη συνταγή μας. Η πρόταση μου περιέχει λίγα υλικά και τα περισσότερα τα έχουμε ήδη μέσα στη κουζίνα μας και το σηματικότερο… πρόκειται για γλυκό που μπορούμε να το φτιάξουμε οποιαδήποτε στιγμή το λαχταρήσουμε χειμώνα-καλοκαίρι αφού το μήλο το βρίσκουμε οποιαδήποτε εποχή μέσα στο χρόνο! Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν και στη συνέχεια στείλε μου τη γνώμη σου για την πρόταση αυτή στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 1 φλυτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • κανέλα σκόνη
  • τζίντζερ σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς

Βήμα 2

Στο ταψί που θα τοποθετήσουμε το μίγμα το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες

Βήμα 4

Τα απλώνουμε στο ταψί που το έχουμε αλείψει με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το βούτυρο

Βήμα 6

Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το τζίντζερ και την κανέλα σε σκόνη καθώς τη βρώμη και το αλεύρι μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο

Βήμα 7

Το μίγμα αυτό το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα

Βήμα 8

Το ομοιόμορφο αυτό μίγμα το απλώνουμε πάνω από τα μήλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί

Βήμα 9

Το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι ναι πάρει χρώμα

Βήμα 10

Συνοδεύεται με παγωτό κυρίως βανίλια

πηγή: miam.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση