Βουλή: Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια η συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (live)

Βουλή: Στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Σε εξέλιξη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε με την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση.

Χθες, το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» πήρε το δρόμο για την Ολομέλεια, μετά τη θετική εισήγηση, από την πλειοψηφία της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και με βάση τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής, το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Με την κύρωση του πρωτοκόλλου η γειτονική χώρα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Το πρωτόκολλο καταψηφίζουν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και ο Πάνος Καμένος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στα ύψη η ένταση για την εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ-Η συγκρότηση ΚΟ(video)

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση