Αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη, απόντες κατηγορούμενοι και μάρτυρες

Ο χρόνος που πέρασε δεν ήταν ικανός ούτε για να ξεχάσουν, ούτε για να μειωθεί ο πόνος του. Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η αδελφή του, οι συγγενείς τους βρέθηκαν στα Γιάννινα για μία ακόμη φορά. Στάθηκαν και πάλι στην αίθουσα του δικαστηρίου ζητώντας να μάθουν την αλήθεια. Η δίκη με κατηγορούμενους εννέα φίλους και συμπατριώτες του Βαγγέλη, τελικά αναβλήθηκε. Οι κατηγορούμενοι κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος εκπροσωπήθηκαν δια των δικηγόρων τους, όμως ο βασικός λόγος της αναβολής ήταν η απουσία μαρτύρων. Ανάμεσα στους απόντες και μάρτυρες ιδιαίτερα σημαντικοί, όπως για παράδειγμα ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


EPIRUSPOST.GR 

Οι απουσίες αυτές ήταν που οδήγησαν το δικαστήριο στην αναβολή και στον προσδιορισμό δικασίμου για τις 8 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Ο Γιώργος Κοκοσάλης, ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, σημείωσε ότι βούληση όλων ήταν να γίνει η δίκη. Οι κατηγορούμενοι έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος να παραστούν δια της εκπροσώπησης, κάποιοι ωστόσο είχαν την πρόθεση να βρεθούν στο δικαστήριο και να απολογηθούν.

Ο ίδιος καυτηρίασε την απουσία των μαρτύρων που στην συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κομβικό ρόλο ενώ εξήρε την στάση της οικογένειας Γιακουμάκη καθώς και την αξιοπρέπεια που δείχνει.

Όσο για τους κατηγορούμενους, ισχυρίστηκε ότι λυπούνται πολύ για τον θάνατο του Βαγγέλη και ζώντας σε μια μικρή κοινωνία στην Κρήτη, αδυνατούν να διαχειριστούν όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό ήταν και ο λόγος που ο ίδιος, λίγες μέρες πριν, μίλησε για bulling που δέχονται, εννοώντας ουσιαστικά την ισχυρή κοινωνική πίεση.

Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας επανέλαβε ότι το μόνο ζητούμενο πλέον στην υπόθεση αυτή είναι να λάμψει η αλήθεια. Η οικογένεια είναι πεισμένη ότι ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε, δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κάτι τέτοιο και άποψή τους είναι ότι κάποιος ή κάποιοι τον σκότωσαν.

Η δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση άλλωστε βρίσκεται στην κύρια ανάκριση. Τέλος σημείωσε ότι επιθυμία της οικογένειας θα ήταν να παραστούν στο δικαστήριο οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι και να πουν τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν.

Τα δικαστήρια των Ιωαννίνων ήταν κατάμεστα σήμερα, τα μέτρα ασφαλείας ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ ακριβώς απέξω, στην λεωφόρο Δωδώνης είχαν τοποθετηθεί αφίσες στις κολώνες με φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη και με το σύνθημα «δολοφονήθηκε από λεβέντες».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση