Έναρξη των εκδηλώσεων παρουσίασης του βιβλίου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Έναρξη των εκδηλώσεων παρουσίασης του βιβλίου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ένα σημαντικό βιβλίο που έγραψαν οι Γερμανοί δημοκράτες Dr. Karl-Heinz Roth και Hartmut Rübner για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ξεκινάει τον κύκλο των βιβλιοπαρουσιάσεών του στην Ελλάδα.

Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά και εκδόθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”, ενώ ο τίτλος του είναι “Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”, έχει 392 σελίδες και θα διατίθεται μόνο στις εκδηλώσεις παρουσίασης.

Οι εκδηλώσεις:
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη (Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.30, αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης), την Κατερίνη (Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.30, Καπνικός Σταθμός), την Αθήνα (Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.30, Πολεμικό Μουσείο), τη Λιβαδειά (Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18.30, Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας) και στο Ηράκλειο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Αργύρης Σφουντούρης, επιζών της σφαγής του Διστόμου
Ηλίας Νικολακόπουλος, Πολιτικός επιστήμονας και Ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
ο συγγραφέας, ιστορικός Karl-Heinz Roth, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ψαρόπουλος, ανταποκριτής Al Jazeera International στην Ελλάδα.

Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο ήρωας του Κυπριακού Αγώνα και Συγγραμματέας της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος.
«Μνήμες Κατοχής»

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, σε όλες τις πόλεις, θα ακολουθήσει 30λεπτη παρουσίαση από τον Christoph Ulrich Schminck-Gustavus, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με θέμα: «Μνήμες Κατοχής» – Μαρτυρίες για την καταστροφή του χωριού Λιγκιάδες και τα «αντίποινα» της 3ης Οκτωβρίου 1943.

Υπό την αιγίδα:
της Βουλής των Ελλήνων
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
της Ένωσης Δήμων Κρήτης
των Δήμων Θεσσαλονίκης, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Λιβαδειάς και Κατερίνης
του Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη

Με τη στήριξη:
του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Σχετική είδηση: Μεταφρασμένο στα ελληνικά το βιβλίο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος