Opera browser: Νέα υπηρεσία VPN για την beta έκδοση

Πολλοί χρήστες σήμερα επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν VPN για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, καθώς οι πάροχοι έχουν δείξει πως δεν είναι πλέον αξιόπιστοι. Η Opera συνήθιζε να προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία VPN για τις android συσκευές η οποία διακόπηκε πέρυσι. Τώρα, όμως, η εταιρία ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία VPN, η οποία θα είναι ενσωματωμένη στο browser της Opera.

Μία υπηρεσία VPN βοηθάει το χρήστη να “φιλτράρει” όλα τα δεδομένα της συσκευής που χρησιμοποιεί για να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω μίας ασφαλούς σύνδεσης. Επιπλέον, κρύβει τις πληροφορίες του χρήστη από τον πάροχό του και οποιονδήποτε προσπαθεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του στο διαδίκτυο. Παρόλο που πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN διατηρούν τη δραστηριότητα των χρηστών τους για να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα για διαφημιστικούς σκοπούς, η Opera τονίζει πως δεν κρατάει καταγεγραμμένα στοιχεία χρηστών.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κατεβάσει την beta έκδοση του browser και να δοκιμάσει την υπηρεσία αυτή. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον VPN server που επιθυμεί ή να αφήσει την εφαρμογή να επιλέξει τον κατάλληλο server γι’ αυτόν.

Τέλος, η Opera ανακοίνωσε πως η νέα υπηρεσία VPN θα αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη σταδιακά στην beta έκδοση της εφαρμογής, οπότε θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

Πηγή

The post Opera browser: Νέα υπηρεσία VPN για την beta έκδοση appeared first on Techblog.gr.

Γιάννης Μπίμπος