Σάμος: Νέκρωσε το νησί λόγω απεργίας για το μεταναστευτικό

Σάμος: Νέκρωσε το νησί λόγω απεργίας για το μεταναστευτικό

Ένα τεράστιο λουκέτο έβαλαν οι Σαμιώτες σε όλες τις επιχειρήσεις από άκρη σε άκρη  στο νησί ενώ κλειστές παρέμειναν οι υπηρεσίες του Δήμου Σάμου και της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, σαμιώτες που συμμετείχαν από κάθε  γωνιά του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος αρχικά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και  φυσικά σε βάρος του Σαμιακού λαού.

Το σύνολο των ομιλιών από τους εκπροσώπους των φορέων επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο hot-spot της Σάμου αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η μεταναστευτική κρίση στο νησί. Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής και στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Κολλάρος, ο πρ. του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μιχάλης Μητσός, ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου Τριαντάφυλλος Καββάδας, ο πρ. Του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου Σταμάτης Φιλιππής, η πρ. του Εργατικού Κέντρου Βάσω Βρινιώτη, ο πρ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νίκος Στεφανής, ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σάμου πατήρ Αρχοντούλης.

Κυρίαρχα συνθήματα  ήταν να κλείσει το HOT-SPOT, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα ,και τέλος να σταματήσει η υποβάθμιση στην υγεία.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση και αφού εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα των φορέων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε πορεία από τους συγκεντρωμένους προς το Νοσοκομείο και επίδοση του ψηφίσματος που αφορά   στις ελλείψεις του νοσηλευτικού Ιδρύματος στο διοικητή του Λάζαρο Θεόφιλο.

Δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη για την κατάσταση στη Σάμο: «Η Σάμος σήμερα βουλιάζει. Βουλιάζει, επειδή περισσότεροι από 4.200 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να διαμένουν σε υποδομές χωρητικότητας 700 περίπου θέσεων! Βουλιάζει επειδή άλλοι περίπου 1.000 συνεχίζουν να στοιβάζονται άναρχα σε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, πέριξ του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σάμου και την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Για μια ακόμη φορά, οι επίσημες δεσμεύσεις που έδινε τον Δεκέμβριο ο κ. Βίτσας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού τους, πέφτουν στο κενό. Για πολλοστή φορά, η ανικανότητα τόσο του ιδίου, όσο και της κυβέρνησής του συνολικά, να διαχειριστούν το Προσφυγικό, αποτυπώνονται με τον πιο ηχηρό τρόπο», συνέχισε ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη, αυτό που επισημάναμε και χθες στη Βουλή: Η επικινδυνότητα της διατήρησης του χαμηλού Φ.Π.Α στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που φιλοξενούν hot spots μόνο για όσο διάστημα υπάρχει υπερπληθυσμός σε αυτά. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το Φ.Π.Α των νησιωτών μας, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: «Φέρτε Παράνομους Αλλοδαπούς».

Πηγή: EΡΤ Βορείου Αιγαίου

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση