Παραδικαστικό κύκλωμα: Δεκατρία χρόνια με αναστολή στον Πέτρο Μαντούβαλο-Ποιοι άλλοι καταδικάστηκαν

Παραδικαστικό κύκλωμα: Δεκατρία χρόνια με αναστολή στον Πέτρο Μαντούβαλο-Ποιοι άλλοι καταδικάστηκαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την καταδίκη τους οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορά σε δωροδοκίες δικαστών για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων. Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος.

Συγκεκριμένα, βαριές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε καταδικασθέντες για υπόθεση που άπτεται του παραδικαστικού κυκλώματος, το 2010. Ωστόσο το δικαστήριο αν και καταδίκασε τους κατηγορουμένους σε πέντε έως δεκατρία χρόνια κάθειρξη τους άφησε ελεύθερους αφού έδωσε το δικαίωμα αναστέλλουσας δύναμης στην έφεσή τους.

Μέχρι το Εφετείο θα είναι ελεύθεροι άλλοι με περιοριστικούς και άλλοι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για δωροδοκία και άμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ωστόσο μέχρι το Εφετείο θα είναι ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Εκτός από τον Πέτρο Μαντούβαλο το δικαστήριο καταδίκασε επίσης και έναν Δικαστή, Πρόεδρο Εφετών για τον οποίο είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης ότι του είχε ζητήσει χρήματα για την έκδοση ευνοϊκής δικαστικής απόφασης.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση