Τίτλοι Περιφέρειας 6-2-2019 (audio)

Τίτλοι Περιφέρειας 6-2-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στην Πρέβεζα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Περίπου 100 ιδιοκτήτες ακινήτων υπέβαλαν μέχρι τώρα αναφορές ζημιών στον Δήμο.

Τρίπολη

25 σπίτια πλημμύρισαν στο χωριό Ζευγολατιό του Δήμου της Τρίπολης από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι κάτοικοι ζουν μια ακόμη τραγωδία, αφού ξύπνησαν μνήμες του 2016.

Πύργος

Συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους. Προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας.

Κοζάνη

Τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες στην περιοχή θα συζητηθούν στην συνάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με το συντονιστικό των αγροτών της Καστοριάς, Γρεβενών και Βοΐου, το Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στο γραφείο της στην Καστοριά.

Τρίκαλα

Νέα κινητοποίηση χθες στα Τρίκαλα από τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, με αίτημα την επιστροφή χρημάτων του αποθεματικού ταμείου τους ΛΕΠΕΤΕ.

Πάτρα

Την ανησυχία τους εκφράζουν πολίτες και επιστήμονες για τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σε ημερίδα που έγινε στην Πάτρα.

Ηράκλειο

Οδηγία για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Κρήτης, με αφορμή την έξαρση της γρίπης και τα τρία θανατηφόρα κρούσματα του ιού στο νησί, έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών του νησιού.

Καβάλα

Αυτόνομο Ογκολογικό Τμήμα θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Καβάλας με την έλευση του μόνιμου ογκολόγου-διευθυντή που θα καλύψει τη θέση.

Σέρρες

Το «πράσινο φως» για την έναρξη εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης και παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, σε δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες θα λάβουν τέσσερις δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Ρόδος

Πρόσβαση στα μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης θα έχουν επισκέπτες με κινητικά προβλήματα μέσω της δημιουργίας δικτύου κυκλοφορίας ατόμων με αναπηρία, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται εντός του μνημείου -κάτι που δε γίνεται σήμερα.

Κέρκυρα

Αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το μέλλον του ενιαίου Δήμου της Κέρκυρας μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνταγματικά προσχώματα σε ενδεχόμενη διαίρεση εξαιτίας της χρονικής εγγύτητας με την ημερομηνία των εκλογών.

Φλώρινα

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Αμυνταίου», με ποσό χρηματοδότησης 1.435.000 ευρώ.

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση