Samsung Galaxy S10: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα

Techblog.gr

all s10 together 570px

Η παρουσίαση της επόμενης σειράς smartphones της Samsung απέχει ακόμη μερικές εβδομάδες, αλλά υπήρξαν τόσες πολλά διαρροές και φήμες γύρω από τα νέα τηλέφωνα που έχουμε ήδη μια πολύ καλή ιδέα για το τι πρόκειται να έρθει. Έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής και σας τα παρουσιάζουμε.

Πως θα μοιάζουν;

Όντας η 10η γενιά στη σειρά Galaxy της Samsung, –Galaxy S10– περιμένουμε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το σούπερ λεπτό πλαίσιο και η χρήση μιας διάταξης “punch-hole” – για τις κάμερες. Αυτό θα μεγιστοποιήσει το μέγεθος της οθόνης χωρίς να καταφύγει στη λύση μιας αναδυόμενης κάμερας με αμφισβητήσιμη αντοχή στον χρόνο.

Έχουμε ήδη δει αυτό το design του punch hole να εμφανίζεται σε διάφορες συσκευές, όπως το Honor View20 και το Samsung Galaxy A8S της Samsung, αλλά το Samsung S10+ θα είναι το πρώτο που θα ενσωματώσει δύο φακούς σε μια τέτοια εγκοπή κάμερας. Θα υπάρξουν πολλά διαθέσιμα χρώματα (μαύρο, λευκό, μπλε, πράσινο και κίτρινο για το S10e) στα διάφορα μοντέλα και η Samsung φαίνεται να υιοθετεί μία πολιτική για να μπορέσει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό αναλόγως των χρωμάτων και των μοντέλων. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία μεγέθη: το Galaxy S10 E (ή το Lite), το κανονικό S10 και το S10+, με τις οθόνες να κυμαίνονται από 5,8 ίντσες έως 6,4 ίντσες. Υπάρχει επίσης η φήμη για ένα super-premium μοντέλο, 6.7-ιντσών το Galaxy S10 X, το οποίο θα είναι το πρώτο τηλέφωνο Samsung 5G ταχυτήτων και οι φήμες λένε ότι θα έχει κάποια τρελά specs.

3 models of s10 570px

Από Τεχνικά Χαρακτηριστικά;

Ως συνήθως, η Samsung χρησιμοποιεί διαφορετικούς επεξεργαστές για διαφορετικές περιοχές. Οι συσκευές θα χρησιμοποιήσουν έναν Snapdragon 855 στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη από τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τον δικό της Exynos 9820 της Samsung αλλού. Αυτή τη φορά, ο Qualcomm φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Τα πρώτα δείγματα αναφοράς υποδηλώνουν ένα τεράστιο άλμα από τον Snapdragon 845, αρκετό για να κλείσει ουσιαστικά το χάσμα με την Apple, η οποία κυριάρχησε για λίγο στην απόδοση. Οι συσκευές θα έχουν επίσης 6 και 8GB μνήμης RAM.

Το μικρότερο S10 αναμένεται να έρθει με μια οθόνη 6,1 ιντσών (σε σύγκριση με τη περσινή αντίστοιχη οθόνη των 5,8 ιντσών). Ομοίως, το S10+ αναβαθμίζεται από 6,2 στις 6,4 ίντσες. Και οι δύο συσκευές αναμένεται να περιλαμβάνουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τις οθόνες τους, παρόμοιο με αυτόν του OnePlus 6T, αν και με τον ιδιόκτητο υπερηχητικό αισθητήρα της Samsung. Από θέμα χώρου, προσδοκούμε μια αρχική διαμόρφωση χώρου που θα ξεκινάει από τα 128GB. Δεδομένου ότι το Note 9 της περασμένης χρονιάς ήταν διαθέσιμo στα 512GB, φαίνεται μια πιθανή επιλογή και για το S10. Επιπλέον, η Samsung πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να κατασκευάζει μονάδες 1TB eUFS – ένα είδος αποθήκευσης που χρησιμοποιείται στα smartphones. Το S10 φαίνεται πως θα έρχεται με δυνατότητα υποδοχής κάρτας MicroSD, για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου. Φαίνεται ότι η Samsung θα κάνει δυνατό come back όσον αφορά τις κάμερες φέτος. Περιμένουμε τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, τοποθετημένες σε ένα πλαίσιο όπως το Mate 20 Pro της Huawei ή όπως του LG V40: με έναν ευρυγώνιο, έναν υπερευρυγώνιο και έναν τηλεφακό.

Το S10 αναμένεται να έρθει με μια μπροστινή κάμερα, ενώ το S10 + θα έχει 2. Υποθέτουμε ότι ο δεύτερος φακός θα είναι ένας υπερευρυγώνιος, όπως στο Pixel 3. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα εμφανιστούν πιθανότατα στον αισθητήρα και στην επεξεργασία της εικόνας, καθώς η εταιρεία φαίνεται να έχει μείνει πίσω από την Google, την Huawei και την Apple τα τελευταία χρόνια. Παρά τα νέα χαρακτηριστικά και το λεπτότερο πλαίσιο, η Samsung αναμένεται να συμπεριλάβει τις μεγαλύτερες μπαταρίες που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα σε σειρά S, με τον γνωστό για τις διαρροές του, Ice Universe να αναφέρει 4.100 mAh για το S10 + (σε σύγκριση με την 3.500 mAh για το S9+). Δεν έχουμε δει μια σταθερή φήμη σχετικά με τη μικρότερη μπαταρία του S10, αλλά θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από το αντίστοιχο περσινό μοντέλο με την 3.000 mAh. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια, η Samsung να φροντίσει να μειώσει το χρόνο που θα χρειάζεται μια πλήρη φόρτιση, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της επιτάχυνσης της εφαρμογής της ασύρματης φόρτισης.

Όσον αφορά το λογισμικό, η Samsung έχει ήδη αποκαλύψει το νέο της ‘One UI’. Σκοπός της είναι να προσφέρει μια πιο μινιμαλιστική εμφάνιση, ενώ παράλληλα διευκολύνει τη χρήση των τηλεφώνων της με το ένα χέρι. Ενώ μπορείτε ήδη να έχετε πρόσβαση στο νέο UI στα υπάρχοντα τηλέφωνα της Samsung, το S10 θα είναι η πρώτη φορά που θα δώσει την ευκαιρία μαζικά να το δει ο κόσμος.
Επίσης θα υπάρχει και υποδοχή ακουστικών στις νέες συσκευές της Samsung.

S10 Plus 570px

Τι γίνεται με τα άλλα μοντέλα;

Τα υπόλοιπα μοντέλα καλύπτονται από περισσότερο μυστήριο, αλλά έχουν προκύψει ορισμένες φήμες που επαναλαμβάνονται καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης. Το S10E (ή S10 Lite) θέλει να φέρει το Galaxy S σε μία χαμηλότερη, πιο προσιτή τιμή αποτελώντας το αντίστοιχο μοντέλο της Samsung απέναντι στο iPhone Xr. Φυσικά, πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις σε σχέση με τα άλλα Galaxy S10.
Σύμφωνα με τις τρέχουσες διαρροές:

1. Αναμένεται να χρησιμοποιήσει μία μικρότερη, 5,8-ιντσών οθόνη AMOLED με όχι τόσο ισχυρή προστασία
2. Η οθόνη θα είναι επίπεδη, αντί της κυρτής για την οποία είναι γνωστή η Samsung
3. Θα έχει μόνο δύο κάμερες πίσω και μία μπροστά
4. Αντί για αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, θα τοποθετηθεί στην πλαϊνή πλευρά της συσκευής μέσω του κουμπιού ενεργοποίησης
5. Μπορεί να μην έχει υποδοχή ακουστικών (όπως δεν έχει ούτε το A8S)
Από την θετική πλευρά, οι υπόλοιπες προδιαγραφές φαίνονται στο ίδιο επίπεδο με τα μεγαλύτερα αδέλφια του. Αναμένεται να έρθει με τον Snapdragon 855, 6 GB μνήμης RAM, 128GB αποθήκευσης, και μια μπαταρία 3.100 mAh.
Όπως και το iPhone Xr, θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για όσους εξακολουθούν να θέλουν τη ναυαρχίδα, αλλά ίσως δεν χρειάζονται όλα αυτά τα άλλα χαρακτηριστικά των ακριβότερων μοντέλων.

Η Ναυαρχίδα της Ναυαρχίδας;

Στη συνέχεια, υπάρχει το Galaxy S10X, η φημολογούμενη super-ναυαρχίδα. Υποτίθεται ότι θα είναι το πρώτο τηλέφωνο 5G της Samsung και η κορεατική έκδοση των Electronic News αναφέρει μερικές high end προδιαγραφές:

– Οθόνη 6,7 ιντσών
– Μπαταρία 5.000 mAh
– 10GB RAM
– Μέχρι 1TB αποθήκευσης
– 4 πίσω κάμερες και 2 μπροστά

Προκαλεί απορία βέβαια το γεγονός αν η Samsung ξεκινήσει να κυκλοφορεί smartphone με μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη με υψηλά specs τόσο νωρίς. Αυτός είναι συνήθως ο ρόλος της οικογένειας Note, αλλά είναι πιθανό η εταιρεία να θέλει να είναι από τις εταιρίες που θα ξεκινήσουν το αναπόφευκτο κύμα συσκευών 5G. Η Samsung έχει ήδη πει εξάλλου ότι έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία ενός τηλεφώνου 5G από το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Η Samsung έχει ένα πολυάσχολο χρονοδιάγραμμα μπροστά της και αυτό φαίνεται πως δεν θα της επιτρέψει προς το παρόν να ανακοινώσει το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο που ήδη γνωρίζουμε ότι έρχεται. Αλλά αυτή είναι μια ιστορία για ένα άλλο άρθρο.

Πότε θα έρθουν;

Η μεγάλη εκδήλωση Unpacked της Samsung, στην οποία το Techblog είναι επίσημα προσκεκλημένο και θα δώσει φυσικά το παρόν, έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Mobile World Congress. Τα τηλέφωνα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 8 Μαρτίου, εκτός από το Galaxy S10 X, το οποίο φημολογείται για τις 29 Μαρτίου.

S10 release date 570px

Και από Τιμή;

Όσον αφορά την τιμολόγηση, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα τηλέφωνα θα είναι ακριβά, αλλά θα δούμε και μοντέλα με πιο προσιτές τιμές. Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας οι τιμές (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) θα ξεκινάνε από τα 750 ευρώ για το S10e και θα φθάνουν τα 1499 ευρώ για το S10+ με τα 12GB RAM και το 1TB χώρο αποθήκευσης.

Πηγή

Techblog.gr

Δημήτρης Θεοδώρου