“Captain Marvel” ο πρώτος αποκλειστικός τίτλος της Disney+ στην “μετά Netflix” εποχή

Techblog.gr

captain marvel 570px

Η Disney προχωρά το σχέδιό της να σταματήσει να προσφέρει ταινίες με σούπερ ήρωες στο Netflix μετά τους Avengers: Infinity War τον Ant-Man και την Wasp. Στην πραγματικότητα, η επόμενη είσοδος στο Cinematic Universe της Marvel θα σηματοδοτήσει το τέλος της σχέσης της Disney με τo Netflix και την αρχή μιας νέας εποχής.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Bob Iger επιβεβαίωσε ότι η ταινία “Captain Marvel” θα είναι ο πρώτος τίτλος του γιγαντιαίου μέσου που δεν θα είναι διαθέσιμος στο Netflix και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προορίζεται για το νέο κανάλι Disney+ που ξεκινάει αργότερα φέτος.

Σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τους αναλυτές της Wall Street, η CFO της Disney Christine McCarthy δήλωσε ότι η απόφαση να μην μεταδοθούν ταινίες και εκπομπές από άλλες εταιρίες υπηρεσιών video streaming θα μπορούσε να κοστίσει την εταιρεία γύρω στα 150 εκατομμύρια δολάρια λόγω της απώλειας της άδειας δικαιωμάτων προβολής. Ωστόσο, ο Iger διευκρίνισε ότι είναι μια απώλεια που ο τιτάνας ψυχαγωγίας που λέγεται Disney, είναι πρόθυμος να αναλάβει για να επενδύσει στο μέλλον του.

Εξήγησε ότι οι αποφάσεις της εταιρείας που περιστρέφονται γύρω από το κανάλι Disney+ έχουν ως στόχο να μετατρέψουν την υπηρεσία “streaming” σε ένα σημαντικό, ουσιαστικής σημασίας κομμάτι της Disney. Για να μπορέσει να δημιουργήσει και να προσφέρει μια ισχυρή πλατφόρμα, η εταιρεία πρέπει να μπορεί να την γεμίσει με τις δικές της “διανοητικές” ιδιοκτησίες. «Είναι σχεδόν το ισοδύναμο της διάθεσης κεφαλαίων για την οικοδόμηση των θεματικών μας πάρκων. Αυτό είναι ένα στοίχημα για το μέλλον αυτής της επιχείρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της Disney δεν έχουν προς το παρόν μια ακριβή ημερομηνία έναρξης για την υπηρεσία, αλλά σχεδιάζουν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες και να παρουσιάσουν μια σημαντική επίδειξη της πλατφόρμας Disney+ στις 11 Απριλίου.

Πηγή

Techblog.gr

Δημήτρης Θεοδώρου