Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε οκταώροφο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη – Νεκροί και τραυματίες

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε οκταώροφο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη – Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ενός οκταώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου ένοικοι της πολυκατοικίας παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αφού ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της κατάρρευσης του πολυώροφου κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και βρίσκονται σε αυτό 14 διαμερίσματα.

Επιπλέον, δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1992.

Σύμφωνα με τον Γερλικαγιά, 43 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως ένοικοι σε αυτή τη διεύθυνση, ενώ στο ισόγειο βρίσκεται ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Δεκάδες διασώστες παραμένουν στο σημείο κι επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας, που προβλήθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν, ενώ το κτίριο καταρρέει σηκώνοντας ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου

Αφήστε μια απάντηση