Πατέντα της Samsung έρχεται για να εξαφανίσει την εγκοπή από τα κινητά

Techblog.gr

noteSpen570

H Samsung με τη κυκλοφορία του πρώτου Galaxy Note παρουσίασε και το S Pen, ένα αξεσουάρ που έκανε τη συσκευή να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ναυαρχίδες. Κάθε χρονιά, με την κυκλοφορία ενός καινούργιου μοντέλου Note υπήρχαν βελτιώσεις και στο S Pen όπως είδαμε στο περσινό μοντέλο, το οποίο είχε δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth και ταχείας φόρτισης δίνοντας του 30 λεπτά μπαταρίας με 1 μόλις λεπτό φόρτισης.

Χθες, το USPTO (Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών) αποδέχτηκε τα σχέδια μίας νέας πατέντας για το αξεσουάρ ενός μελλοντικού μοντέλου του Galaxy Note το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως φωτογραφική μηχανή με τη δυνατότητα χρήσης οπτικού ζούμ. Εάν η Samsung υλοποιήσει την πατέντα αυτή, θα καταφέρει να εξαλείψει την ανάγκη χρήσης εγκοπής η τρύπας στην οθόνη του κινητού.

noteSPenPatent

Πιο αναλυτικά, η πατέντα περιγράφει μία μέθοδο ενσωμάτωσης οπτικού αισθητήρα εντός του S Pen που θα ελέγχεται από κουμπί στο εξωτερικό μέρος της συσκευής και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα φακό και μία εικόνα. Αν και η ιδέα αυτή μπορεί να φανεί περιττή σε πολλούς, η ενσωμάτωση της μπροστινής κάμερας στο S Pen και η αφαίρεση της από την οθόνη του κινητού θα έκανε το σχεδιασμό του κινητού πιο εύκολο χωρίς εγκοπές ή τρύπες δίνοντας έτσι στο χρήστη μία ολοκληρωμένη εμπειρία bezel-less συσκευής.

Επιπλέον, η πατέντα κάνει αναφορά για ενσωμάτωση του S Pen σε notebooks και desktops. Αν και υποβλήθηκε το Φεβρουαρίου του 2017, οι πιθανότητες να το δούμε στο Galaxy Note 10 είναι ελάχιστες.

Πηγή

Techblog.gr

Γιάννης Μπίμπος