Πατέντα της Apple θα μετατρέψει ολόκληρη την οθόνη των iPhone σε fingerprint reader

Techblog.gr

iphone x in-hand mockup

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για μια μέθοδο που επιτρέπει σε ολόκληρη την οθόνη των iPhone να είναι ένας μεγάλος αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ονομάζεται Acoustic pulse coding for imaging of input surfaces και χρησιμοποιεί τον ήχο για να αναγνωρίσει μια εικόνα, όπως ένα δαχτυλικό αποτύπωμα.

Μετατροπείς ήχου οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω στην οθόνη στέλνουν σήματα κάθε φορά που αναγνωρίζουν πίεση πάνω στην οθόνη. Στην συνέχεια “μεταφράζοντας” την αντανάκλαση αυτών των σημάτων ήχου το σύστημα αναγνωρίζει το δαχτυλικό αποτύπωμα ή όχι.

Η παντέντα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους κλασσικούς fingerprint sensors. Τα απατούμενα μέρη του συστήματος μπορούν να τοποθετηθούν στις άκρες της επιφάνειας της οθόνη και η πιστοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων να γίνει πιο γρήγορα από έναν κλασσικό fingerprint reader.

Σημαντικό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο, ολόκληρη η οθόνη μπορεί να γίνει αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να πιέζουμε το δάχτυλό μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο (βλέπε Huawei Mate 20 Pro) ή σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια (βλέπε το επερχόμενο Xiaomi Mi 9).

Πηγή

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης