Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη και σκότωσε 24χρονο Αμερικανό

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη και σκότωσε 24χρονο Αμερικανό

Ένας 24χρονος Αμερικανός σκοτώθηκε όταν προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του ηλεκτρονικού τσιγάρου του, εξερράγη η μπαταρία που περιέχει, με συνέπεια θραύσματα μετάλλου να σφηνωθούν στο πρόσωπο και στο λαιμό του και να κόψουν την αρτηρία της καρωτίδας του.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο αυτοκίνητό του άτυχου άνδρα στο πάρκινγκ ενός καταστήματος με είδη για καπνιστές και ατμιστές στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Ο Ουίλιαμ Μπράουν, ο οποίος είχε επισκεφθεί το κατάστημα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου Mechanical Mod, έφυγε άπρακτος, επειδή το κατάστημα δεν πουλούσε τη συγκεκριμένη μάρκα και αμέσως μετά προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει μόνος του. Έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό μετά την έκρηξη και πέθανε μετά από δύο μέρες στο νοσοκομείο.

Είναι το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό μετά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ έχουν συμβεί εκατοντάδες έως χιλιάδες παρόμοιοι τραυματισμοί εξαιτίας δυσλειτουργίας της μπαταρίας ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ».

Ο 24χρονος ήταν ηλεκτρολόγος και περιστασιακός καπνιστής και δεν είχε ξαναδοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο στο παρελθόν, όπως ανέφερε η γιαγιά του, η οποία δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στον εγγονό της, θα πρέπει να κάνει άλλους να το σκεφτούν ξανά προτού δοκιμάσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

«Αν μη τι άλλο», είπε, «ελπίζω ότι το περιστατικό θα σταματήσει κάποιον. Δεν ξέρω πόσοι ακόμη άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν». Πέρυσι το Μάιο, ένας 38χρονος από τη Φλόριντα είχε επίσης σκοτωθεί μετά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου, εξαιτίας της οποίας μεταλλικά θραύσματα και τότε είχαν σφηνωθεί στο κρανίο του.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ 2009-2016 καταγράφηκαν επισήμως 195 περιπτώσεις εκρήξεων ηλεκτρονικών τσιγάρων και στο ένα τρίτο σχεδόν των περιστατικών υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Μια άλλη όμως έκθεση από το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου του Βορείου Τέξας βρήκε ότι μεταξύ 2015-2017 στα τμήματα επειγόντων των αμερικανικών νοσοκομείων υπήρξαν 2.025 περιπτώσεις τραυματισμών και εγκαυμάτων λόγω έκρηξης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση