Mητσοτάκης: Η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει κομπάρσους-Ο Τσίπρας να ορίσει εκλογές

Mητσοτάκης: Η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει κομπάρσους-Ο Τσίπρας να ορίσει εκλογές

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις διεργασίες στην Βουλή το τελευταίο διάστημα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του.

«Τις μέρες αυτές όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής και των εύκαμπτων βουλευτών που ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πόστα»,  ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Η δυσοσμία τυλίγει την Bουλή, η κυβέρνηση παίζει την τελευταία της παράσταση και νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους, άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια».

Κατήγγειλε δε, «πλειοψηφίες ευκαιρίας σε τιμές ευκαιρίας και αναφερόμενος στον κ. Καμμένο είπε ότι άλλοτε απειλεί τον συνεταιρό του και άλλοτε του δίνει χρόνο να ελίσσεται».

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής

«Ο κανονισμός της Βουλής γίνεται λάστιχο, ο πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να έχει επιστρέψει σαν απαράδεκτη την επιστολή Τσίπρα όπως και των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι εντάσσονται στην κυβερνητική πλειοψηφία. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι πρόκειται για «κυβέρνηση -κουρελού που στηρίζουν πολιτικοί γυρολόγοι».

«O θεσμικός κατήφορος πρέπει να πάρει τέλος μαζί με τα ένοχα μυστικά»

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, θα κληθεί να απολογηθεί για το ηθικό του ναυάγιο, το μόνο που του μένει είναι να ορίσει χρόνο εθνικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση όμως συνέχισε, σε 108 ημέρες ο λαός θα απαντήσει στη θεσμική εκτροπή και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους. Αν δεν έχουν οριστεί μέχρι τότε εθνικές εκλογές, εκ των πραγμάτων οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε εθνικές εκλογές.

«Η κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να μετατραπεί σε βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή και το μέλλον της χώρας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης αναφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές λέγοντας ότι αυτό που δεν είπε η κυβέρνηση είναι ότι δανείστηκε δέκα φορές ακριβότερα από την Πορτογαλία.

«Εθνική τραγωδία, η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ» και «δεν απεμπολούμε το δικαίωμα βέτο για την πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ».

«Στη Συμφωνία δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακαδονικό λαό και βορειομακεδονική γλώσσα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν «όχι».

Υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα από την Συμφωνία αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. «Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Υπάρχουν 35 κεφάλαια, κανένα κεφάλαιο δεν θα ανοίγει και δεν θα κλείνει αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις», τόνισε.

Επιφυλάξεις για επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και για την ατμόσφαιρα στην οποία γίνεται: σήμερα η Τουρκία επικηρύσσει τους οκτώ στρατιωτικούς, αγνοώντας τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, ο σύμβουλος του κ. Ερντογάν μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Θράκη και οι παραβιάσεις συνεχίζονται. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού κάνοντας αναφορά στις 17 ώρες που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο ενώ και τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας δεν προδικάζουν καλή διαπραγμάτευση. «Ελπίζω από τη επίσκεψη τουλάχιστον στο θέμα της Σχολής της Χάλκης να έχουμε κάποια θετικά νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο δρόμος που έχουμε χαράξει είναι ένας δρόμος με λιγότερους φόρους και εισφορές»

Αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία του προγράμματος της ΝΔ, εστιάζοντας στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, τα 2000 ευρώ για κάθε παιδί, και στην εξαγγελία, «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.»

«Το όργανο των τομεαρχών μετατρέπεται σε εκλογική επιτροπή μάχης. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια, το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει, δεν θα απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η ΝΔ θα γίνει η κυβέρνηση όλων των πολιτών με επικεφαλής τους πιο άξιους», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση