Firefox: Φέρνει το μπλοκάρισμα της αυτόματης αναπαραγωγής

Techblog.gr

firefox Autoplay Article

Αργότερα μέσα στο έτος ο Firefox θα μπλοκάρει την αυτόματη αναπαραγωγή ήχου και βίντεο. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση 66 του Firefox για υπολογιστές καθώς και στις Android συσκευές, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου όπως ανακοίνωσε η Mozilla.

Η νέα έκδοση θα αποτρέπει την αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο χωρίς την έγκριση του χρήστη. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα πρέπει πρώτα να πατήσει το κουμπί “play” ώστε να επιτρέψει στο περιεχόμενο να ξεκινήσει την αναπαραγωγή, διαφορετικά θα παραμένει σε σίγαση ή σε αδράνεια, επιτρέποντας στο χρήστη να συνεχίσει την περιήγησή του στην ιστοσελίδα. Ιστοσελίδες όπως το YouTube και Netflix, οι οποίες βασίζονται στην αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο, θα μπλοκάρονται επίσης.

Η Mozilla όμως καθησύχασε τους χρήστες παρέχοντας τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να αποκλείσει ιστοσελίδες που επιθυμεί από τη καινούρια αυτή λειτουργεία. Εποπλέον, ο Firefox θα συνεχίσει να αναπαράγει υλικό αυτόματα σε ιστοσελίδες οι οποίες έχουν την έγκριση του χρήστη για χρήση του μικροφώνου ή της κάμερας.

Είναι γνωστό πως η εταιρία προσπαθεί καιρό να μπλοκάρει την αυτόματη αναπαραγωγή υλικού σε ιστοσελίδες καθώς είχε ανακοινώσει πέρυσι πως σχεδίαζε να ασχοληθεί με τον αποκλεισμό αυτό με σκοπό να περιορίσει τις ενοχλητικές διαφημίσεις που πετάγονται στην οθόνη του χρήστη χωρίς άδεια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως περιηγητές όπως ο Google Chrome, Microsoft Edge και Safari σχεδιάζουν επίσης να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της αυτόματης αναπαραγωγής ήχου και βίντεο.

Πηγή

Techblog.gr

Γιάννης Μπίμπος