«Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ένα βήμα προς την επίλυση διαφορών» (video)

«Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ένα βήμα προς την επίλυση διαφορών»

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ήταν «προαναγγελθείσα» και «δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1. Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε «εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με προσανατολισμό τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης.»

«Η συνάντηση έχει τους όρους και τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει θετικό κλίμα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Τουρκία αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Στόχος είναι να δημιουργηθεί κλίμα αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και να βάλουμε ένα λιθαράκι για περαιτέρω πρόοδο», σημείωσε.

«Εκφράζονται πάγιες θέσεις της τουρκικής πλευράς, αλλά και η ελληνική πλευρά έχει τις δικές της πάγιες θέσεις», τόνισε.

«Καλούμαστε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βαλκανική»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε να κλείσει ένα μέτωπο και περνάμε σε νέα φάση στις σχέσεις μας με τους γείτονες και τη Βαλκανική και σε αυτή τη νέα εποχή προσανατολιζόμαστε εκεί που πρέπει,  σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, τα ανατολικά μας σύνορα και τις σχέσεις μας με την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η Ν.Δ έχει επιλέξει να αμφισβητεί την  κυβερνητική πλειοψηφία»

«Είναι το μοναδικό κόμμα που ανήκει στο δημοκρατικό τόξο στην Ευρώπη, το οποίο αμφισβητεί τη σημασία και την ωφέλεια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη για την αντιπαράθεση,  καθώς  αστόχαστα υποτίμησε τη δυναμική που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ακροδεξιά μορφώματα και πρακτικές. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία κάποιων τμημάτων του πληθυσμού και να υπερθεματίσει, μετατοπίζοντας τη Ν.Δ στο δεξιό άκρο του φάσματος», υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Επιπλέον,  χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη αντιπολιτευτική πολιτική αυτήν που αμφισβητεί την τήρηση των κόκκινων γραμμών εκ μέρους της κυβέρνησης».

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση