Σε εξέλιξη πρωτοβουλία φορέων για απεργία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σε εξέλιξη πρωτοβουλία φορέων για απεργία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σε απεργιακή συγκέντρωση στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσανατολίζονται συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήσεις γυναικών και αρκετοί μαζικοί φορείς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη»: «Τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων αγωνιστών και κινήσεων, για μετατροπή της 8 Μάρτη σε απεργιακή μέρα δράσης. Την πρωτοβουλία για την σύσκεψη πήραν μια σειρά από σωματεία στην υγεία, στην εκπαίδευση, στους Δήμους, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΑΔΕΔΥ.
Αγωνιστές και αγωνίστριες από τους χώρους δουλειάς μετέφεραν τις αποφάσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών τους, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της πάλης για την διεκδίκηση δικαιωμάτων που πάρθηκαν πίσω ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της κρίσης.

Ήδη στην απεργιακή κινητοποίηση για τις 8 Μάρτη και την συγκέντρωση στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Γεννηματάς, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Ερυθρός, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Αγία Όλγα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓ Βιομηχανίας και ΓΓ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, το Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων Δήμου Αθήνας, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθήνας, το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αθήνας, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος ΠΕ Χανίων, ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται πως: «Στη πλούσια συζήτηση που έγινε, οι παρεμβάσεις των αγωνιστριών και των αγωνιστών που συμμετείχαν, στάθηκαν στα ζητήματα που αφορούν τις μισθολογικές ανισότητες, την διάλυση του κράτους πρόνοιας, την ανυπαρξία παιδικών σταθμών, την περικοπή αδειών κύησης, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μάχες που μία σειρά από σωματεία και συλλογικότητες έχουν ήδη δώσει. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα που ήδη έχουν καταθέσει ψηφίσματα και αναμένεται η συμμετοχή τους στις 8 Μάρτη.

Η κατάληξη της σύσκεψης ήταν η ομόφωνη απόφαση να απλωθεί η πρωτοβουλία για την απεργιακή 8 Μάρτη σε ακόμη περισσότερα σωματεία. Ήδη τις επόμενες ημέρες η πρόταση για την συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μόρτη, θα μπει σε δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Από τη σύσκεψη δημιουργήθηκε οργανωτική επιτροπή για να συντονίσει την προσπάθεια και αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας και προκήρυξης».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση