ΠΟΕΔΗΝ & ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχουν στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ

ΠΟΕΔΗΝ & ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχουν στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ

Ημέρα κινητοποίησης για το Δημόσιο Τομέα με αιχμή τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, είναι η Τετάρτη 6/2/2019, με την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας 11πμ. – 3μμ. και συγκέντρωσης στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «προκηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 6/2/2019 από 11π.μ. έως 3 μμ. και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μμ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η Κυβέρνηση σιωπά.
Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί. Χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός μας θα είναι κάτω του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, λαμβάνουν 730 ευρώ μισθό το μήνα χωρίς το επίδομα 580 ευρώ.

Αρνείται η Κυβέρνηση να μας εντάξει στα ΒΑΕ. Υποστήκαμε τις δυσμενείς διατάξεις της ενοποίησης στον ΕΦΚΑ των Ασφαλιστικών Ταμείων και η Κυβέρνηση αρνείται τις συντάξεις μας στα ΒΑΕ που είναι υποχρέωσή της.

Δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας στα 67 μας χρόνια. Οι Νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. 3000 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα).
Θα είμαστε όλοι εδώ».

Τη συμμετοχή της στην ίδια κινητοποίηση ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σχετική είδηση: Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση