Η OnePlus ζητάει την γνώμη των φίλων της εταιρίας για την επόμενη έκδοση λειτουργικού της

Techblog.gr

one plus 570px

Έχει τύχει σε όλους μας κάποια στιγμή να ευχηθούμε η αγαπημένη μας συσκευή να είχε μια λειτουργία που θα έκανε τη ζωή μας ευκολότερη. Ή ίσως να είχαμε μια φοβερή ιδέα για ένα χαρακτηριστικό που με κάποιο τρόπο κανείς δεν σκέφτηκε νωρίτερα. Η OnePlus λοιπόν, αποφάσισε πως αυτή τη φορά πρέπει να ρωτήσει τον κόσμο για το τι ακριβώς θα ήθελε από την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της.

Η OnePlus, αποφάσισε να δώσει στους οπαδούς της μια σωστή διέξοδο για τις ιδέες τους και υπόσχεται ότι κάποια από αυτές τις ιδέες θα τη κάνει πράξη σε μια μελλοντική έκδοση του OxygenOS, της έκδοσης Android που έρχεται σε κάθε smartphone OnePlus. Η πρωτοβουλία ονομάζεται #PMChallenge (PM σημαίνει Product Manager) και ανακοινώθηκε χθες στα φόρουμ της εταιρείας.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνει κάποιος για να συμμετάσχει; Ευτυχώς, δε θα χρειαστούν γνώσεις κώδικα, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε κάποια περισσότερη προσπάθεια από το να πείτε “Θέλω ένα χώρισμα οθόνης στα 4 παρακαλώ, και ένα ζουμ 10χ, γειά σας”. Θα πρέπει να εξαντλήσετε την φαντασία σας απαντώντας στις ίδιες ερωτήσεις που χρησιμοποιεί το OnePlus κατά την αξιολόγηση προτάσεων από τους δικούς της Product Managers, οι οποίες είναι:

-Ποιοι θα είναι οι χρήστες;
-Ποια είναι η προτεινόμενη λειτουργία;
-Ποια είναι η αξία για τον χρήστη;
-Εάν υπάρχουν παρόμοιες συναφείς λειτουργίες στον κλάδο των smartphones, γιατί η δική σας πρόταση είναι καλύτερη;

Για να προσθέσετε ακόμη περισσότερο βάθος στην ιδέα σας, θα χρειαστεί επίσης να:

-Εξηγήσετε τη λογική πίσω από αυτό το προϊόν και πώς θα θέλατε να υλοποιηθεί.
-Συμπεριλάβετε οδηγίες και λεπτομέρειες μέσω σχεδίων σχήματος. Σχεδιάστε κάθε οθόνη και δείξτε τη ροή χρήσης από οθόνη σε οθόνη.

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, διότι οι προτάσεις θα γίνουν αποδεκτές μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Ο νικητής και, φυσικά, η νικήτρια ιδέα, θα ανακοινωθούν από την OnePlus στα μέσα Μαρτίου και οι εργασίες υλοποίησης της ιδέας θα ξεκινήσουν άμεσα. Αλλά δεν έχουμε πει ακόμη, τι κερδίζει ο νικητής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο νικητής θα είναι παρόν στην εκδήλωση παρουσίασης του επόμενου OnePlus ως VIP επισκέπτης και θα λάβει ως δώρο τη συσκευή που θα έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα για το οποίο κέρδισε. Λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού και υποθέτοντας ότι το προτεινόμενο χαρακτηριστικό δεν θα είναι κάτι πρωτοποριακό και ιδιαίτερα απαιτητικό για τον κώδικα, αυτή η συσκευή ενδέχεται να είναι το OnePlus 7, το οποίο αν λάβουμε υπόψην προηγούμενες κυκλοφορίες θα πρέπει να κυκλοφορήσει λογικά τον Ιούνιο του 2019.

Τώρα, είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι από εσάς σκέφτεστε ότι “η OnePlus χρησιμοποιεί την δωρεάν εργασία και τον κόπο των οπαδών της για να κάνει νέα χαρακτηριστικά και φυσικά να βγάλει χρήματα…”, αλλά οι κανόνες και τα δώρα είναι αρκετά σαφή, οπότε αν θέλουν οι άνθρωποι να περάσουν κάποιο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους για να συμβάλουν στις συσκευές που αγαπούν, τότε καλύτερα για αυτούς! Επιπλέον, ένα σύγχρονο smartphone, ένα δωρεάν ταξίδι και κάποιοι λόγοι για να καυχηθείς για το που βρισκόσουν είναι νομίζουμε μια δίκαιη αποζημίωση για τις απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις και τη δημιουργία μερικών σχεδίων.

Πηγή

Techblog.gr

Δημήτρης Θεοδώρου