Η τελευταία επέκταση του Google Chrome σας ενημερώνει εάν έχουν παραβιαστεί οι κωδικοί σας

Techblog.gr

Password Checkup Chrome 570px

Η Google ανακοίνωσε σήμερα μια επέκταση Chrome που ονομάζεται Password Checkup, η οποία θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας από παραβιάσεις τρίτων.

Μετά την εγκατάσταση αυτής της επέκτασης, όποτε και αν συνδεθείτε, εάν εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης που έχουν ήδη παραβιαστεί, θα λάβετε μια προειδοποίηση για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Δεδομένου ότι η επέκταση αυτή προέρχεται από την Google, μπορείτε και να ανησυχείτε λίγο για το απόρρητό σας. Η Google ανέφερε πάντως ότι αυτή η επέκταση δεν θα αναφέρει ποτέ πληροφορίες ταυτοποίησης σχετικά με τους λογαριασμούς, τους κωδικούς πρόσβασης ή τη συσκευή σας. Ωστόσο, θα αποστέλνει ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αναζητήσεων που εμφανίζουν μια μη ασφαλή πιστοποίηση, αν η προειδοποίηση οδηγεί σε αλλαγή κωδικού πρόσβασης καθώς και το domain που εμπλέκεται, για τη βελτίωση της κάλυψης του ιστότοπου.

“Έχουμε δημιουργήσει το Password Checkup έτσι ώστε κανείς, συμπεριλαμβανομένης της Google, να μην μπορεί να μάθει λεπτομέρειες από τον λογαριασμό σας. Για να γίνει αυτό, αναπτύξαμε τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας με τη βοήθεια ερευνητών κρυπτογράφησης, τόσο της Google όσο και με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.”

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτήν την επέκταση εδώ.

Πηγή

Techblog.gr

Δημήτρης Θεοδώρου