Αρνούνται να συναντηθούν με τον υπουργό οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αρνούνται να συναντηθούν με τον υπουργό οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Την άρνηση τους σε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσαν οι αγρότες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, μετά την απόρριψη του αιτήματος τους να συναντηθούν με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, απέκλεισαν για δύο ώρες τον κόμβο Πλατυκάμπου της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου. Οι αγρότες εμμένουν στο αίτημα του διευρυμένου διαλόγου, υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας – μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων κ. Μαρούδας, τόνισε ότι «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης επιμένει να γίνει ο διάλογος μόνο μαζί του την Τετάρτη και απορρίπτει το αίτημα των αγροτών να γίνει ο διάλογος με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

«Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει. Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καλούμε τους αγρότες να βγούνε στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης», σημείωσε.

Τη διαμαρτυρία τους στο κτήριο που στεγάζεται η ΔΟΥ και τον συμβολικό της αποκλεισμό, για αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν χθες οι αγρότες της Καστοριάς οι οποίοι το πρωί θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς.

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προφυλάξει τους Έλληνες κτηνοτρόφους καθώς και τα ελληνικά προϊόντα, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης μετά τη συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους από τη Μεσσηνία.

Συνεχίζει και ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Αντιγόνου στην Εθνική οδό Φλώρινας-Θεσσαλονίκης μέσω Έδεσσας, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού, μετά και την απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης για την κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα των παραγωγών.

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση