Αντιδράσεις για την επικήρυξη από την Άγκυρα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Αντιδράσεις για την επικήρυξη από την Άγκυρα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας επικήρυξε η τουρκική κυβέρνηση, με 700.000 ευρώ τον καθένα. Οι οκτώ εντάχθηκαν από την Άγκυρα στη λίστα των τρομοκρατών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, εκδόθηκαν 50 νέα εντάλματα σύλληψης υπόπτων που συνδέονται με το κίνημα το Γκιουλέν.

«Δεν επιτρέπεται κάποιος να τραυματίζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», σχολίασε σχετικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247».

«Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Το Ποτάμι θέλει και υποστηρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η συσσώρευση εκκρεμοτήτων δεν είναι προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή και μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες. Γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα αρχών. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν είναι κουρελόχαρτο στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

www.ert.gr

Παναγιώτα Σαβούρδου

Αφήστε μια απάντηση