Φ. Γεννηματά: «Παρακμή και εκφυλισμός» η επιστολή του Α. Τσίπρα στο Ν. Βούτση

Φ. Γεννηματά: «Παρακμή και εκφυλισμός» η επιστολή του Α. Τσίπρα στο Ν. Βούτση

Παρακμή και εκφυλισμό συνιστά η επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να μην αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για αλληλοεκβιασμό των πρώην συνεταίρων. Για ωμή παρέμβαση στο Κανονισμό της Βουλής, παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών, καθώς και ευτελισμό του Κοινοβουλίου, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου. 

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής είχαν εξαγγείλει αλλαγή στο κανονισμό της Βουλής, εκβιαζόμενοι από τον συνεταίρο τους. Μετά από τις αντιδράσεις μας και τη γενική κατακραυγή ο κ.Τσίπρας έκανε πίσω. Άδειασε και τον κ. Βούτση στον οποίο έδωσε οδηγίες σαν να πρόκειται για υπάλληλο του, να πάρει κατά παραγγελία γνωμάτευση. Παρακμή και εκφυλισμός», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Η Βουλή δεν είναι παράρτημα του Μαξίμου ώστε ο πρωθυπουργός να δίνει ωμή εντολή στον τρίτο θεσμικό παράγοντα της χώρας και να του υποδεικνύει με τρόπο εντέλλεσθε τι θα κάνει και αν θα πρέπει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του Κανονισμού ή αν θα αποταθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για να γνωμοδοτήσει», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται μόνο για ωμή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών αλλά και για ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση