Νέα σενάρια «άτακτου» Brexit- «Στον αέρα» 7.000 εργαζόμενοι της Nissan (video)

Νέα σενάρια «άτακτου» Brexit- «Στον αέρα» 7.000 εργαζόμενοι της Nissan (video)

Σενάρια για «εκλογές στις 6 Ιουνίου», αλλά και δημοσιεύματα περί «αναβίωσης σχεδίων εποχής Ψυχρού Πολέμου», συντηρούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας απαισιοδοξία για τη νέα «ομάδα εργασίας» που συνέστησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με ζητούμενο μια συμφωνία για Brexit που να υπερψηφιστεί από τη Βουλή. Τρεις σκληροπυρηνικοί του Brexit και δύο υπέρμαχοι της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε συγκροτούν την ομάδα εργασίας, από την οποία όπως τόνισε η Τερέζα Μέι, εξαρτάται αν  θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες «οπλισμένη με νέο σχέδιο για τη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία».

Εκτιμώντας ότι η Μέι επιθυμεί «να αποφύγει το αίτημα αλλαγής ηγεσίας» από τους  50 ευρωσκεπτικιστές αντάρτες του κόμματος της η εφημερίδα Telegraph αποκαλεί «τέχνασμα» το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Ωστόσο, το ERG, η ομάδα των 50 Τόρις, που υποστηρίζουν  σκληρό Brexit, επιβεβαίωσε μέσω του  Στιβ Μπέικερ, ότι «η ανακωχή με την πρωθυπουργό  είναι εύθραυστη με ενδεχόμενη  «νέα ήττα» στο Κοινοβούλιο αν η Τερέζα Μέι δεν ανταποκριθεί στη δέσμευσή της να ανοίξει εκ νέου τη Συμφωνία Απόσυρσης της ΕΕ, με  εναλλακτική του backstop πρόταση για τα σύνορα Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Η  αβεβαιότητα οδηγεί και την αυτοκινητοβιομηχανία Nissan  να ακυρώσει τα σχέδια για την κατασκευή του νέου X-Trail στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ της Μ. Βρετανίας, προσφεύγοντας στα μητρικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, όπως ανακοινώθηκε.

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση