Εμμένουν σε «διευρυμένο» διάλογο με την κυβέρνηση οι αγρότες (video)

Εμμένουν σε «διευρυμένο» διάλογο με την κυβέρνηση οι αγρότες (video)

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός και στα δυο ρεύματα από το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας. Νέο κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.  Ο κ. Αραχωβίτης μιλώντας στο «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» κάλεσε, για άλλη μια φορά, τους αγρότες σε διάλογο την Τετάρτη, και σημείωσε πως θα υπάρχει «πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Τζέλλας (μέλος γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων) μίλησε για υπεκφυγές εκ μέρους της κυβέρνησης και επεσήμανε ότι οι αγρότες ζητούν να διευρυνθεί ο διάλογος με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Ο Κ. Τζέλλας ανέφερε επίσης, ότι εκτός από το αφορολόγητο, και τις παρεμβάσεις ενάντια στις χαμηλές τιμές, οι αγρότες έχουν αιτήματα που συνδέονται με το υπουργείο Εργασίας (να αποσυνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από τον κατώτατο μισθό) αλλά και με το υπουργείο Περιβάλλοντος (δασικοί χάρτες).

Σήμερα στις 6 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας όπου θα συζητηθούν μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους, όπως ήδη έχουν αποφασίσει οι αγρότες χθες στη πανελλαδική συνάντηση τους.

Εν αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης περί διευρυμένου διαλόγου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείνουν ταυτόχρονα την κυκλοφορία σε διάφορα σημεία. Έτσι, τα μπλόκα το δίωρο 16.00 -18.00 δεν θα είναι παράπλευρα αλλά πάνω στις Εθνικές Οδούς.

Στην Καλαμάτα, οι αγρότες πραγματοποιούν συμβολική διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, γνωστοποιώντας ότι εκτός των συνολικών αιτημάτων ζητούν αποζημιώσεις άμεσα για τις πλημμύρες και την καταστροφή στα ελαιόδεντρα από δάκο.

Στ. Αραχωβίτης:«Η πρόταση της κυβέρνησης για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο στη συνάντηση της Τετάρτης»

Η πρόταση της κυβέρνησης για φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο θα συζητηθεί την Τετάρτη όποτε και αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε πως κάποια από τα αιτήματα των αγροτών «έχουν απόλυτα λογική βάση», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δουλεύει πάνω στο αγροτικό πετρέλαιο, προφανώς θα υπάρχει πρόταση». Συμπλήρωσε πως οι αγρότες επιθυμούν «με κάποιο τρόπο παρέμβαση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ώστε να χρησιμοποιούν φτηνότερο πετρέλαιο… θα το συζητήσουμε την Τετάρτη, θα είναι εκεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση