Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής (video)

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής (video)

Συνεδριάζει στις 14:00 η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής σχετικά με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων,  ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και απέρριψε τις αιτιάσεις της ΝΔ.

Η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα, δεν δέχεται καμία αλλαγή και κάνει λόγο για συναλλαγή και εκβιασμούς μεταξύ της κυβέρνησης και του πρώην κυβερνητικού εταίρου.

Η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης στον «Αθήνα 9,84»

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού, που έχει θέμα την τροποποίηση διατάξεων επισήμανε  ότι η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ο κ. Βούτσης είπε: «Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού».

Σύμφωνα με τον «athina984.gr», αναφορικά με την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή.
Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, ο κ. Βούτσης μίλησε για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής – «Πυρά» από την αντιπολίτευση (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης
image}

Αφήστε μια απάντηση